Setmanari d'informació local - 138 anys

La resposta de Vueling després d’expulsar de l’avió dues dones per xerrar en català

15627

Dues setmanes després que la companyia aèria (Vueling) expulsàs dues menorquines de l’avió per haver volgut parlar en català en un vol Barcelona-Menorca, Vueling ha donat una resposta a les reclamacions de les passatgeres. Segons informa la companyia, «és la nostra obligació fer les notificacions de seguretat en castellà i anglès» i que «els passatgers han de seguir les instruccions de la tripulació». Per tant, «la seva petició no pot ser atesa».

La resposta de Vueling, segons ha tengut accés VilaWeb:

«Confirmem la recepció de la seva reclamació en relació amb l’incident ocorregut en el vol VY3716 de Barcelona a Maó el passat dia 11 de novembre.

Abans d’informar-la sobre la resolució de la seva reclamació, ens agradaria compartir amb vostè el fet que Vueling compta amb un Certificat d’Operador Aeri (AOC) que atorga l’Aviació Civil Espanyola. En aquest marc, és la nostra obligació fer les notificacions de seguretat en castellà i en anglès.

Com companyia aèria amb seu a Barcelona tenim una clara sensibilitat lingüística cap a totes les llengües oficials, entre les quals es troba el català. Intentem, sempre que ens és possible, que les tripulacions basades a Barcelona parlin i atenguin als nostres passatgers en català.

En relació a la seva reclamació i una vegada recopilada la informació sobre el que va succeir, hem d’indicar-li que la seva petició no pot ser atesa en tant que, d’acord amb la normativa vigent en terminis de seguretat en vol, els passatgers han de seguir les instruccions de la tripulació en tot moment, especialment aquells que estan asseguts a la sortida d’emergència, i que no va succeir en el seu cas.

La denegació d’embarcament per part de la màxima autoritat en vol, el comandant, està contemplada en els protocols internacionals aplicables de l’aviació comercial i no comporta cap dret a compensació econòmica.

Atentament».

Notícia relacionada

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.