Setmanari d'informació local - 138 anys

Els barris de Santa Catalina i el Jonquet celebren una jornada contra la violència de gènere

15751

Els barris de Santa Catalina i el Jonquet han duit a terme una jornada contra la violència de gènere en què hi han participat 200 persones i 15 entitats i serveis del territori.

L’activitat s’emmarca en el treball que desenvolupa el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) que impulsa l’Obra Social ‘la Caixa’, juntament amb l’Associació GREC i l’Ajuntament de Palma, creant espais de trobada entre veïns i veïnes dels barris de Santa Catalina i el Jonquet per a fomentar la cohesió social i el diàleg intercultural.

Conscienciar sobre la desigualtat i la violència de gènere entre adolescents és una de les línies que desenvolupa el Projecte ICI a Santa Catalina i el Jonquet. La comunitat i els centres educatius s’han convertit en els protagonistes d’aquesta intervenció treballant, d’una banda, a les aules, al claustre i amb les famílies i, en paral·lel, fent feina al territori a través de la diverses accions de sensibilització. Fruit d’aquest treball als centres escolars, el Projecte ICI ha estat premiat per la Universitat de les lles Balears.

La jornada es va iniciar amb una concentració a la plaça de Pau Casals de Palma, a la qual assistí la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs i l’Associació de Dones de les Illes Balears per a la Salut (ADIBS), per a llegir un manifest.

Borràs explica que «el projecte ICI és un exemple de la implicació de les entitats en la mobilització de la barriada, que s’ha manifestat contra la xacra social que és la violència masclista i recorda les seves víctimes».

Posteriorment, es va dur a terme una marxa i performance pels carrers de Santa Catalina en memòria de les víctimes assassinades el 2017. La marxa finalitzà a l’Església Cristiana Evangèlica de Palma, als locals de la qual es projectaren dos curtmetratges, amb el posterior debat. 

Els assistents varen poder escriure els seus missatges de protesta contra la violència de gènere en unes cintes de tela, que després s’exposaran coincident amb activitats que dugui a terme el Servei de Dinamització Jove de Palma.

Paral·lelament, als CEIP Rei Jaume I i Santa Catalina, s’han organitzat tres activitats de conscienciació amb escolars sobre aquesta problemàtica, per a treballar en pro de la igualtat de gènere. D’altra banda, s’ha realitzat un contacontes a la Biblioteca Municipal, al qual han assistit infants de l’Escoleta Municipal de Santa Catalina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.