Setmanari d'informació local - 138 anys

​MÉS per Palma dóna suport al pla de reallotjament i reinserció de famílies de Son Banya

15765
dav

L’Assemblea de MÉS per Palma ha acordat donar suport a les accions que l’Ajuntament de Palma està duent a terme per reallotjar i reinserir les famílies del poblat de Son Banya. L’assemblea entén que és un pla imprescindible per assegurar la igualtat d’oportunitats per a la ciutadania i la bona convivència. Per a MÉS per Palma, «el desmantellament de Son Banya és una qüestió de drets humans i, especialment, de defensa dels drets dels infants que hi viuen en condicions que no permeten el seu ple desenvolupament».

La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, ha estat l’encarregada d’informar de les línies d’actuació que s’estan duent a terme des de la comissió de coordinació, integrada per onze àrees municipals (Batlia; Benestar i Drets Socials; Infraestructures i Accessibilitat; Seguretat Ciutadana; Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne; Ecologia, Agricultura i Benestar Animal; Igualtat, Joventut i Drets Cívics; Economia, Hisenda i Innovació; Sanitat i Consum; Mobilitat i Turisme, Comerç i Treball). «L’objectiu per a l’Ajuntament és el ple reallotjament i acompanyament social de les famílies en situació de vulnerabilitat que actualment resideixen a l’assentament de Son Banya», ha explicat Borràs. Així mateix, l’assemblea ha insistit en la necessitat d’eliminar els guetos de la ciutat per a donar millors oportunitats de vida a la gent que actualment hi resideix, especialment a les famílies amb menors. En aquests moments viuen al poblat un total de 117 famílies amb 193 infants.

El poblat de Son Banya es creà l’any 70 com a recurs provisional d’integració de la població gitana. El batle Antoni Noguera ha destacat que de llavors ençà «han passat 47 anys i el poblat ha esdevingut una maquinària d’exclusió social, i això no ho podem permetre en ple segle XXI. La màxima prioritat per a nosaltres són els infants que tenen dret a millors oportunitats de vida», ha afegit Noguera.

La comissió actualment es reuneix cada mes i planteja l’eradicació del poblat en un termini de tres anys. L’assemblea considera que és necessària la implicació de tota la ciutadania per donar suport a «mesures valentes» com el pla de reallotjament i reinserció de les famílies de Son Banya per aconseguir que Palma sigui una ciutat més igualitària, més justa i, sobretot, més estimada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.