Setmanari d'informació local - 138 anys

Amics de la Terra valora la iniciativa de «posar ordre» en el control del fondeig

15777

Amics de la Terra ha valorat la iniciativa de posar ordre al problema del «fondeig incontrolat» de vaixells i ha presentat al·legacions a la proposta de decret de protecció de la posidònia que tramita la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca. Segons ha informat aquesta entitat, les aportacions que han presentat tenen l'objectiu d'aclarir i millorar el text.

Així, han determinat que una de les «més importants» és la definició d'una prada de posidònia com a «unitat contínua de fons cobert per un poblat dens o dispers de feixos de posidònia oceànica que revesteixen el sòl per sobre del 50 per cent de la seva extensió, amb una extensió mínima d'una hectàrea».

En aquest sentit, han manifestat que s'hauria de canviar o eliminar l'esment de superfície mínima d'aquesta definició perquè «no és una definició fonamentada en la ciència». A més, han considerat que tampoc és adequat permetre «activitats que no afecten la superfície de les prades si són d'una superfície inferior a l'un per cent de l'extensió». «Aquest percentatge podria suposar una superfície molt important, tenint en compte que algunes prades ocupen centenars d'hectàrees i un per cent pot significar una superfície molt gran», han indicat.

Finalment, Amics de la Terra ha assenyalat que fa falta una planificació i ordenació del fondeig, tant dels camps de boies ecològiques que autoritzen, com el fondeig no reglat en zones d‘arena. «No podem permetre la saturació del litoral que provoca impactes diversos en el mitjà natural i una pèrdua de qualitat de l'experiència dels altres usuaris del litoral», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.