Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell presenta la seva 'Guia de llenguatge no sexista'

15819

El departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, a través de les Adreces Insulars d'Igualtat i Política, ha presentat aquest dijous la 'Guia de llenguatge no sexista' i els cursos de formació perquè hi hagi un llenguatge igualitari per part del personal de la institució insular.

Segons ha informat el Consell, tant en la guia com en el curs de formació es poden trobar estratègies lingüístiques i propostes que tracten homes i dones de manera igualitària. Així, tots els exemples que es recullen es relacionen amb els documents més habituals de l'administració. En l'actualitat, la legislació disposa que les dones i els homes són iguals davant la llei i posseeixen els mateixos drets i deures. No obstant això, el Consell ha lamentat que «la realitat és molt diferent i la dona segueix en una situació de clar desavantatge enfront de l'home com és el fet d'ocultar la dona en el llenguatge o estar representada mitjançant imatges sexistes o discriminatòries».

A més, han recordat que «la comunicació administrativa, per evitar caure en errors d'un altre temps, s’ha d'adonar d'aquesta nova realitat, i recórrer a totes les estratègies lingüístiques i visuals que donin un tractament homogeni als dos sexes». Per aquest motiu, han explicat que el Consell ha elaborat la 'Guia de llenguatge no sexista', i un decàleg de la imatge. En concret, han explicat que aquesta guia és una ampliació d'una primera guia que es va editar en 2010 i que es farà arribar a tots els ajuntaments de Mallorca.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, ha declarat que «partint del principi d'igualtat, i de les obligacions que tenen les administracions públiques de vetllar per la igualtat de gènere, l'objectiu és que tots els documents o campanyes que es generin des de qualsevol institució local siguin respectuosos, inclusius i correctes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.