Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera demana modificar la Constitució espanyola per tenir un senador propi

15833

El ple del Consell de Formentera ha aprovat per unanimitat sol·licitar la modificació de la Constitució perquè l'illa tengui un senador propi.

En concret, s'ha aprovat proposar al Parlament que sol·liciti al Congrés la reforma de manera explícita de l'article 69.3 del text constitucional perquè Formentera triï senador. Segons han explicat, la petició es realitza en virtut de la Llei de Consells i de l'Estatut, gràcies al qual els consells poden demanar al Parlament que faci d'interlocutor per a realitzar peticions davant el Congrés.

En la proposta de nova redacció de l'article, es destaca que en les províncies insulars, cada illa amb Cabildo o Consell, constituirà una circumscripció a efecte de l'elecció de senadors.

El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, ha recordat que es tracta d'una «reivindicació històrica» del poble de Formentera ja que és l'única illa del país que comparteix senador amb una altra.

Segons han explicat des del Consell, la petició va començar el 2004, quan l'Ajuntament de Formentera va aprovar per unanimitat una moció del grup COP sobre el senador propi per Formentera, tornant-se a reivindicar en moltes altres ocasions fins que aquest any en Junta de Portaveus es va acordar per unanimitat tirar endavant la petició.

Escandell ha destacat que el context ara és «idoni ja que els dos grans partits estatals, PP i PSOE, han coincidit en la necessitat de modificar la Constitució espanyola i és una oportunitat única perquè d'una vegada per totes es pugui tenir en compte aquesta demanda unànime i legítima» de l'illa de Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.