Setmanari d'informació local - 138 anys

El Conservatori Superior incrementa prop d'un 30% les matriculacions en dos anys

15915

El Conservatori Superior de Música i Dansa de les Balears ha incrementat els ingressos des del 2015 en un 28 per cent, un excedent de 56.419 euros que preveu invertir en l'adquisició d'instruments i de material musical i informàtic abans de finalitzar l'any. Així ha informat el gerent de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts escèniques de les Balears, Antoni Triay, durant la reunió del patronat de l'entitat, que també gestion l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears (Esadib).

La reunió ha tengut lloc a la seu de la Conselleria i ha estat presidida pel conseller, Martí MarchAntoni Triay ha presentat el Pla d'actuacions per 2018 i ha exposat l'increment de matriculacions en el Conservatori Superior tant en el curs 2015/16 (un 20 per cent) com en 2016/17 (8 per cent). El gerent també ha anunciat que es farà un canvi de lluminàries a l'Esadib i se substituiran els equips de so mitjançant una inversió de 23.000 euros. Els fons provenen d'una aportació extraordinària per part de la Conselleria d'Educació i Universitat.

El pressupost del Conservatori Superior de Música de les Balears per 2018 és de 2,1 milions d'euros. Per al proper any, el Conservatori «preveu continuar potenciant les figures del professor convidat i de l'associat, que des del centre es consideren claus per entendre l'increment constant de matriculacions dels darrers cursos», segons ha indicat la Conselleria.

D'altra banda, la partida del pressupost de 2018 corresponent a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Balears creix un 15 per cent amb un total de 748.305 euros, per consolidar la plantilla de personal docent permanent i per contractar en pràctiques a cinc persones joves parades i beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, dins del programa SOIB Joves Qualificats. En el transcurs de la reunió també s'ha signat una proposta de resolució per a l'ús de l'auditori de l'edifici i les instal·lacions del complex del Conservatori. La resolució preveu que els dos directors estableixin el calendari d'ús acadèmic de l'auditori, que tindrà preferència sobre qualsevol altre ús durant el curs.

Quant als usos externs de l'auditori, la resolució estableix que hauran de respectar el calendari acadèmic aprovat i que es gestionaran per part de la Fundació, organisme encarregat de decidir els preus públics corresponents i abordar la destinació d'aquests ingressos, que han de revertir a l'edifici i les instal·lacions i material del conservatori.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.