Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Inca considera que la construcció de grans superfícies seria perjudicial per a Inca

15989

MÉS per Inca ha convocat aquest dijous al matí els mitjans de comunicació al centre d’Inca per donar compte del seu posicionament sobre el nou Pla d'Equipaments Comercials de Mallorca (PECMa), presentat recentment pel Consell de Mallorca i que s’aprovarà de forma inicial al plenari que celebrarà la institució insular el proper 14 de desembre.

Alice Weber, regidora de Formació i Ocupació a l’Ajuntament d’Inca, ha destacat la importància del comerç al municipi, ja que és el sector que ocupa a un major percentatge de persones a Inca: unes 2.000 persones, que representen un 20 % del total de persones que fan feina a la ciutat. Així, la regidora de MÉS per Inca ha expressat que el seu suport a la intenció del Consell de Mallorca de cercar l’equilibri territorial en l’àmbit comercial i que el PECMa prioritzi municipis com Inca. A la vegada, ha considerat preocupant que la memòria del pla indiqui que la zona d’Inca ha perdut capacitat d’atracció en detriment de la zona de Palma.

Biel Frontera, portaveu del grup municipal de MÉS per Inca, ha explicat que el pla té objectius, principis i mesures que consideren molt positives, com per exemple la revitalització dels centres urbans; la potenciació de l’activitat comercial a les capitals de comarca; el foment de la reutilització dels teixits urbans existents pels equipaments comercials, integrant-los amb els teixits residencials; la racionalització de la mobilitat per la proximitat del comerç a la població; la minimització del consum d’energia i la potenciació de l’ús d’energies renovables o la creació dels Centres Comercials Oberts.

En canvi, els regidors de MÉS per Inca han manifestat la seva sorpresa i desacord amb l’article 17 del Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca, que permetria la construcció de noves grans superfícies de fins a 30.000 metres quadrats a Inca i de fins a 20.000 metres quadrats a Manacor. Consideren que cal esmenar aquest article per fer-lo molt més restrictiu, ja que la instal·lació d’una nova gran superfície perjudicaria notablement el municipi, posant en perill a tot el petit comerç d'Inca. A més, no han trobat cap justificació d’aquestes dimensions al pla, sinó tot el contrari, ja que consideren que és incoherent amb un dels principis del pla, que indica la necessitat d’estalviar en el consum de nou territori, a més de ser incoherent amb les mesures adoptades fins ara pel Govern i el Consell, com les moratòries de grans superfícies.

Biel Frontera ha indicat que Inca hauria d’apostar per la millora de les zones comercials que ja existeixen al centre urbà de la ciutat, posant en marxa figures de gestió com els Centres Comercials Oberts i la redacció de Plans Especials de Centres Urbans Comercials, que són mesures previstes al PECMa. Així, ha anunciat que MÉS per Inca es reunirà en les properes setmanes amb sindicats, patronals, associacions de comerciants i associacions de veïns per intercanviar opinions sobre el aquest pla i preparar una al·legacions per impedir la construcció de noves grans superfícies al municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.