Setmanari d'informació local - 138 anys

Uruguai, un país en creixement amb grans oportunitats d'inversió

16133

Durant la darrera dècada, Uruguai ha tengut un desenvolupament superior a la mitjana del continent llatinoamericà. L'impuls ha estat sostingut per les inversions estrangeres, que en la seva majoria estan representades per les nacions europees.

El creixement del Producte Intern Brut (PIB) és del 4,2%, la qual cosa permet afirmar que Uruguai és un país segur per a inversions de tot tipus. A més, cal esmentar que la normativa vigent per a la promoció d'inversions permet devolucions tributàries d'entre el 20 i el 100%.

Un dels sectors més privilegiats per la bona ratxa econòmica d'Uruguai és l'immobiliari, que al tancament de l'any 2016 va tenir un creixement del 6% i per al final del 2017 s'estima una xifra similar. La venda i lloguer de tot tipus d'immobles li proporciona a la nació ingressos significatius que se sumen a la taxa de desenvolupament del país.

Maldonado: turisme com a impuls

Algunes ciutats d'Uruguai han experimentat un important flux turístic i empresarial. Mostra d'això és la seva capital, Montevideo, a més de Maldonado i Canelones. El creixement del turisme ha impulsat en aquestes ciutats el sector immobiliari.

La compra i lloguer d'immobles a Maldonado, per exemple, ha generat també una gran quantitat de fonts d'ocupació, com destaca el web Infocasas.com.uy. Maldonado s'ha convertit en la punta de llança per als creuers i actualment és considerada com la ciutat amb els millors balnearis de Llatinoamèrica.

La web Infocasas.com.uy subratlla que Punta de l'Est és ideal per gaudir de la platja, per aquest motiu llogar a Maldonado és una gran opció per a milers de persones. Gaudir d'una zona residencial on arriben creuers de tot el món converteix a Maldonado en un lloc molt atractiu, prova d'això són les inversions que creixen considerablement. Aquest lloc és realment un privilegi, tant per als autòctons com per als visitants.

Canelones: moderna i relaxada

L'estabilitat econòmica ha convertit a Uruguai en un país que molts joves i inversors escullen com a lloc per tenir una millor qualitat de vida.

Una de les ciutats predilectes per començar excel·lents negocis és Canelones, donat el seu important creixement en el sector industrial i per ser el punt de sortida per al transport de càrrega.

Canelones és un barri tranquil, amb preus accessibles i estructures pintoresques. L'opció de llogar en Canelones és contemplada pels que s'inicien a la ciutat amb la intenció d'expandir-se com a empresaris o professionals.

És molt senzill trobar aquesta ciutat privilegiada. Està molt prop de Montevideo i molts la cerquen per considerar-se un sector estratègic per a la producció agrícola i pecuària. Aquest atractiu en la seva economia i la bellesa dels seus balnearis és el que li dóna a Canelones un ambient colorit, on els habitatges evoquen la vida moderna i relaxada, sense preocupacions.

Les grans urbanitzacions amb parcs són els llocs més sol·licitats de la ciutat per viure. Moltes persones se senten atretes per aquesta característica i això ha permès l'auge dels lloguers de cases en Canelones.

Els seus bells jardins i extenses zones envoltades de camp i vinyers resulten de gran atractiu per als visitants. Canelones també captiva als inversors per l'important creixement de l'empresa cárnica, que actualment exporta el seu producte a diversos països del món. A més, la producció de vi i la metal·lúrgica imposen importants avanços al país.

Llogar: una bona inversió

Una immensa activitat turística es desenvolupa a Uruguai i és la ciutat de Maldonado una de les ideals per a gaudir d’una oferta completa. Infocasas.com.uy destaca que, ja que la seva població està en ple creixement, s'obren moltes opcions de lloguers a Maldonado.

Aquesta és una ciutat molt indicada pels que cerquen invertir i comptar amb serveis òptims. També per a aquells que vulguin assegurar un sustent econòmic que perduri en el temps.

Amb el creixement de la població s'ha donat pas a la millora dels serveis. L'Estat ha posat molt d’èmfasi en aquest sentit. En tot el país, el govern uruguaià va realitzar una inversió econòmica superior als 12.300 milions de dòlars per a obres d'infraestructura i energia, que han d'estar finalitzades per a l'any 2019.

Les millores que es van iniciar en el 2015 són un clar indici de la serietat de les polítiques públiques per proporcionar progrés als seus habitants.

Com en la resta d'Uruguai, no solament el turisme és primordial. A Maldonado, la indústria té un lloc significatiu i ha sabut consolidar aquest sector amb polítiques d'inversió que donen com resultat empreses reeixides i ben consolidades.

La producció de marbre, ciment i l'explotació de pedreres atreu al públic inversor i a treballadors en cerca de progrés. A més, s'ha estès la indústria de manufactura de conserves, farines, productes vinícoles, sucre i tèxtils.

Per què invertir a Uruguai?

Uruguai es troba entre Brasil i Argentina, la qual cosa ofereix als inversors una ubicació geogràfica considerada per molts com a privilegiada, a més d'una gran estabilitat política, jurídica i social.

L'equilibri econòmic d'aquest país és reconegut a nivell mundial. L'absència de desequilibris macroeconòmics ho posiciona en un lloc d'honor per als inversors.

En relació a això, cal esmentar que Uruguai és la porta d'entrada al Mercosur, així es pot accedir a un mercat de 270 milions de persones. Això significa que Uruguai posa a disposició la penetració al 56% del PIB de Llatinoamèrica, i a la regió té un alt nivell de credibilitat.

Les Nacions Unides la cataloguen com una de les nacions amb menor índex de corrupció. Resulta curiós que davant els escenaris d'inestabilitat econòmica d'alguns països, molts ciutadans opten per Uruguai per a la compra d'immobles, que és una manera de preservar el seu patrimoni.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.