Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi qualifica de «colador de grans superfícies» el nou pla d’equipaments comercials

16179

El grup d’El Pi al Consell de Mallorca ha qualificat de «colador de grans superfícies» el nou pla d’equipaments comercials (PECMA) i la suspensió de llicències proposada que aquest dijous s’havia d’aprovar i, a darrera hora, s’ha retirat de l’ordre del dia del plenari.

La formació s’ha mostrat satisfeta per aquesta decisió perquè segons ha explicat el conseller d’El Pi Toni Amengual «l’equip de govern ens ha donat sa raó, aquest pla perjudicava el comerç de proximitat i era impossible tirar-ho endavant amb aquestes condicions».

El Pi ja va denunciar dimarts en una qüestió al Parlament del seu portaveu, Jaume Font, que la nova normativa territorial cautelar obria la porta a la creació d’espais per a superfícies comercials de fins a 2.500m². «Una situació que d’haver-se aprovat avui s’hagués mantingut fins a l’aprovació definitiva del PECMA».

El conseller d’El Pi al Consell de Mallorca, Toni Amengual ha afirmat que la suspensió de llicències que proposava l’equip de govern es carregava el comerç de proximitat. «Mallorca no necessita ni un metre quadrat més de grans superfícies sinó una política d’incentius reals pel sector».

Amengual també ha puntualitzat que el govern del pacte «hauria de tenir clar quines són les seves polítiques, o defensen el comerç de proximitat i limiten el creixement de les grans superfícies, o s’obliden del comerç de proximitat i s’amplia el creixement d’aquests espais».

En aquest sentit, Amengual ha explicat que Govern i Consell «haurien d’anar a una i no evidenciar diferències de criteri en projectes tan importants com els que fan relació al sector comercial perquè en una institució voten unes coses i a l’altra el contrari».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.