Setmanari d'informació local - 138 anys

L’STEI denuncia que la Conselleria desplega «aspectes de la LOMCE amb la perfilació de places docents»

16185

L’STEI va plantejar el seu rebuig frontal a la Resolució per a la caracterització amb perfil educatiu de places docents, ja que aquesta proposta de resolució «es fonamenta en un desplegament de la LOMCE, i contravé l’acord de Govern dels partits que donen suport a Francina Armengol, que es varen comprometre a no desenvolupar els aspectes d’aquesta llei».

Per altra banda, la Intersindical expressà també el seu «estupor davant la intenció de la Conselleria de donar concreció a l’apartat 5.3.2 del document del Pacte per l’Educació, que preveu «un sistema específic de provisió de places per una via extraordinària per a aquells centres amb projectes d’innovació, tota vegada que aquest document es troba en fase de discussió i de presentació d’esmenes en el Parlament de les Illes Balears i que va comptar amb el rebuig majoritari dels sindicats en el si del Consell Escolar de les Illes Balears».

L’STEI ha denunciat que aquesta resolució «podria vulnerar els drets del professorat funcionari de carrera», pel fet de perfilar places docents vacants i atorgar comissions de serveis que podran ser superiors a un any, fins a 3 anys, i bloquejar aquestes places durant tot aquest temps. Pel que fa als centres, podria congelar les plantilles orgàniques d’aquests i, per tant, «que la Conselleria d’Educació fomentàs la inestabilitat a través de l’increment de les comissions de serveis ens els centres a costa de les places perfilades».

Des de l’STEI han reclamat la retirada d’aquesta Resolució i, en tot cas, l’obertura «d’un procés de negociació per regular un procediment de comissions de serveis de caire pedagògic i no de perfilació de places de centres». Aquesta proposta ha comptat amb el suport de totes les organitzacions sindicals de la Mesa Sectorial.

«La resposta de la Conselleria ha estat imprecisa, en el sentit de dir que estudiaran la proposta dels sindicats de la Mesa i que donaran una contesta; però sense cap compromís de tornar convocar la Mesa Sectorial i reconduir, o no, la resolució cap al procediment de les comissions de serveis pedagògiques. A la vista dels fets, des de l’STEI es constata que els responsables de la Conselleria fan més cas a la Mesa de directors que als representants del professorat, aquests darrers elegits de forma democràtica».

Per altra banda, des de l’STEI es va expressar el suport a la iniciativa de la Conselleria d’un Programa d’Acompanyament i Suport Escolar, «ja que calen mesures de reforç per als alumnes amb desavantatges d’aprenentatge». També es va acceptar la petició perquè les instruccions sobre els deures escolars passin per la Mesa Sectorial d’Educació, en la qual s’hi puguin fer les aportacions i esmenes que es considerin adients.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.