Setmanari d'informació local - 138 anys

L'EMT crea una nova xarxa de línies nocturnes

16199

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) habilitarà a partir d'aquest divendres una nova xarxa de línies nocturnes. D'aquesta manera, Palma disposarà de 4 línies nocturnes amb 6 trajectes diferents que connectaran els barris més densament poblats amb les principals zones d'oci de la ciutat i, també, amb el centre, que donaran servei els divendres i dissabtes nit i els vespres de festius.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat «l'aposta pel transport públic» de l'Ajuntament. Segons ha indicat el primer edil «un dels principals problemes que té la ciutat és la dependència del vehicle», si bé, segons ha dit, «mesures com aquesta minimitzen aquesta dependència». A més, «ens assegurem que els joves que surten per les zones d'oci puguin tornar a casa de forma segura», ha indicat el batle.
El regidor de Mobilitat, Juan Ferrer, ha remarcat la importància de connectar «les nits dels barris més densament poblats» amb les zones d'oci i el centre de Palma a fi de «donar cobertura al màxim de població de Palma».

Característiques de les línies

La nova xarxa de servei nocturn tendrà una nova denominació (N1, N2, N3 i N4) i inclourà quatre línies que tendran sis trajectes diferents. Totes passen per plaça d'Espanya per poder connectar amb una altra de les línies en com a màxim cinc minuts.

  • La N1 és la línia actual que enllaça la Porta del Camp amb el Passeig Marítim.
  • La N2 anirà de Can Blau fins a Can Valero i passarà per barris com La Soledat, Nou Llevant, S?Escorxador o Camp Redó. Els barris de la carretera de Manacor, 31 de Desembre i carretera de Valldemossa.
  • Per la seva banda, la N3 unirà la zona del poliesportiu Germans Escales amb Indioteria. Passarà pel Rafal, Son Gotleu, Pere Garau, Plaça de Toros o Son Castelló.
  • I finalment, la N4 partirà de Son Bonet i recorrerà el carrer Aragó (passant pels barris de Verge de Lluc, Son Rutlan, Son Canals o Els Hostalets) fins a arribar a Santa Catalina i la plaça del Progrés.

Com a part de la campanya de promoció de les noves línies nocturnes, fins al proper 31 de desembre els usuaris amb targeta ciutadana tendran accés gratuït a totes. A partir del 2018 les tarifes seran exactament les mateixes que qualsevol altra línia urbana.

Quant als horaris, tendran una freqüència de pas per parada de 50 minuts. A la plaça d'Espanya cada 25 minuts passarà una de les línies. Començaran abans de la mitjanit i finalitzaran a les 6:25 h del matí (la N1 allarga fins a les 6:50 h).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.