Setmanari d'informació local - 138 anys

PSOE i Podemos de Menorca rebutgen demanar l'alliberament dels presos polítics

16331

Més per Menorca ha presentat dues propostes, una al Parlament i una altra al Consell de Menorca per tal de demanar l’alliberament immediat de tots els presos polítics catalans.

De la mateixa manera, els menorquinistes proposen que Parlament i Consell reconeguin el president, el vicepresident i els consellers de la Generalitat –tant els que han estat empresonats com els que es troben a l’exili– com a legítim Govern de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta proposta es debatrà al Parlament després de Nadal i s'ha debatut aquest dilluns al ple del Consell de Menorca on no s'ha pogut dur endavant pels vots en contra del PP, el PSOE i Podemos.

En el cas del Partit Popular de Menorca, era evident que no donarien suport a la proposta dels menorquinistes ja que és el seu mateix partit en l'àmbit estatal qui ha aplicat l'article 155. Així, Salomé Cabrera va demanar la retirada de la proposta ja que, segons diu, «demostra desconeixença del significat de democràcia i menyspreu a les lleis». A més, va tractar Més per Menorca de «victimistes» i va posar en dubte la seva menorquinitat. 

Quant al PSOE de Menorca, també va rebutjar la proposta i ha explicat aquest dilluns que acceptar-la suposaria una «ingerència en la separació de poders». Així, han considerat que la presó provisional acordada per l'Audiència Nacional espanyola és «desproporcionada» però han indicat que la proposta dels menorquinistes utilitza expressions que «separen i no reconcilien».

En el mateix sentit, Podemos Menorca va rebutjar mostrar suport a la proposta per demanar l'alliberament dels presos polítics i va apuntar que per a ells «l'1 d'octubre no legitima la declaració unilateral d'independència, no només per no complir els estàndards internacionals, sinó perquè tampoc no mostra una majoria clara».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.