Setmanari d'informació local - 138 anys

Els monstres més aterridors de l'oceà

16359

L'oceà conté un món de possibilitats i de coses que l'ésser humà encara no ha pogut descobrir íntegrament (fins i tot ni en un percentatge alt). Són moltes les espècies marines que per a gairebé tots són desconegudes i que fàcilment podem confondre amb monstres pel nostre poc coneixement sobre aquestes. Hi ha una gran quantitat d'històries i llegendes sobre criatures que habiten en els mars i que suposadament al llarg dels anys han estat molts els homes i dones que han tingut trobades amb aquests animals. Però la veritat, és que cap d'aquestes trobades ha pogut ser confirmada amb certesa. La veritat és que per sorprendre'ns de la vida i de l'oceà no fan falta aquestes criatures mitològiques, ja que són moltes les espècies que de debò habiten els mars i que abans de morir hauríem de conèixer a prop i no solament per fotos o vídeos en internet. D'igual manera ningú ens lleva la creença que aquestes criatures mitològiques existeixen i sinó, podem llançar-nos nosaltres mateixos a descobrir-ho, llogant un vaixell tindrem una gran oportunitat per comprovar i conèixer de primera mà si aquestes criatures existeixen o no. 

L'oceà alberga com ja hem dit una gran quantitat d'espècies diferents entre les quals podem trobar: els equinoderms (eriçons de mar, estels de mar, entre altres), esponges, cucs marins (de molts tipus, colors i molt interessants per veure), rotíferos (animals microscòpics), mol·luscs (caragols, cloïsses, entre altres), crustacis, peixos, rèptils, aus, mamífers i algunes espècies més.  

Són massa les espècies que habiten en el fons de l'oceà tant, que fins i tot els més experts no les coneixen totes. Com hem esmentat, la millor manera de conèixer-les és llançar-se un mateix a descobrir-les. Una de les maneres més belles i diferents és realitzant una travessia a un vaixell de lloguer per les diferents costes del món. Sens dubte, és una veritable delícia per tots els que estimem aprendre del desconegut i aventurar-nos en aventures completament diferents. 

Però la veritat és que volem parlar sobre unes criatures bastant més sorprenents, criatures que fins i tot podrien semblar monstres marins però que de debò existeixen i que tindrem a veure en la vida real per comprovar la seva majestuositat, entre aquestes aterridores criatures podem trobar: 

  • Una de les primeres criatures que volem esmentar potser no és tan aterridora però la veritat és que és bastant lletja, però molt interessant de veure en viu. Aquest s’anomena peix gota i és possible que en algun moment s’hagi vist la seva foto: és un peix que sembla tenir una cara humana però una mica fosa.
  • Un veritable monstre marí és el calamar colossal, no hi ha dubte que ha de ser una experiència que ens canviaria la vida trobar-nos amb aquesta majestuosa criatura de les profunditats del mar. Es diu que poden fer des dels 10 fins a gairebé 15 metres de llarg i poden pesar uns 500 quilograms. Sorprenent no? 
  • Seguint pel passeig d'algunes de les criatures més impressionants ens trobem amb una criatura que només amb el nom que se li coneix farà votar a alguns de l'esglai, el ‘cranc esgarrapa’ de vertader nom cranc gegant japonès, és un crustaci que pot tenir potes de fins a 2 metres de llarg i pot viure entre 100 i 150 anys.
  • Magnapínido. Un veritable misteri, és semblant a un calamar, però té un aspecte bastant estrany, molt pàl·lid i uns tentacles exageradament llargs. 

Són moltes les espècies marines que podem observar en l'oceà i tots hauríem de gaudir de la delícia que és observar-les a prop i conèixer-les almenys una vegada en la nostra vida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.