Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimeco reclama que la nova moratòria comercial sigui més restrictiva

16405

Pimeco demana al Consell de Mallorca que apliqui criteris més restrictius en la moratòria comercial que es pretén aprovar aquest divendres juntament amb el Pla Director d'Equipaments Comercials i que serà vigent fins a la seva aprovació definitiva.

Pimeco valora de forma molt positiva les mesures que adopta el Consell amb aquest nou pla i que estan encaminades a ordenar el sector des del punt de vista territorial i mediambiental per aconseguir un equilibri a Mallorca.

Ara bé l'associació del petit comerç recorda que, el document de suspensió de llicències fixa que es podran continuar tramitant projectes amb una superfície de venda de fins a 2.500 metres quadrats en els municipis que concentren el 75 % de la població de Mallorca. A la resta de municipis petits el límit màxim d'implantació comercial es fixa en 700 metres.

Des de Pimeco es recorda que en municipis com Inca, Manacor, Alcúdia, Calvià o Llucmajor, per exemple, es podrien continuar instal·lant superfícies comercials mitjanes tot i la moratòria amb el consegüent impacte negatiu per al petit comerç més de l'impacte territorial que suposarien. De fet, des de Pimeco es recorda que, a partir dels 2.500 metres d'espai de venda s'ha de tenir en compte els metres de magatzem i els possibles aparcaments que acompanyen cada projecte.

El president de Pimeco, Bernat Coll, ha recordat que amb l'actual moratòria vigent encara no es permeten equipaments comercials de més de 700 metres quadrats a tota l'illa. Segons Coll, adoptar aquesta nova moratòria «seria equivalent a rebaixar el nivell de protecció del territori i perjudicar el petit comerç».

Per aquest motiu, Coll fa una crida a tots els partits polítics del Consell, «especialment als que tenen responsabilitat de govern, perquè adoptin criteris més restrictius en aquesta moratòria i s'estableixi una protecció efectiva per paralitzar nous projectes que poden desvirtuar el futur comercial i territorial que es vol dissenyar per a molts municipis de l'illa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.