Setmanari d'informació local - 138 anys

Multa de 65.000 euros a una empresa que va instal·lar un habitatge prefabricat en uns solars d'Eivissa

16483
L'Ajuntament de Santa Eulària ha imposat una sanció de 65.000 euros a una empresa de la Península que va ignorar la prohibició d'instal·lar un habitatge prefabricat. | dBalears/Arxiu

L'Ajuntament de Santa Eulària (Eivissa) ha imposat una sanció de 65.000 euros a una empresa de la Península que va ignorar la prohibició d'instal·lar un habitatge prefabricat al barri de Can Lluís de sa Rota.

El Consistori ha considerat que la societat, i l'administrador en aquest cas, haurien d'haver-se negat «a la decisió del comprador, ja que la Policia Local així ho va requerir quan es realitzava el trasllat i instal·lació».

Segons la resolució de l'Ajuntament, la instal·lació d'un habitatge prefabricat sense cap llicència seria una infracció de l'article 186 de la Llei 2/2014 d'Ordenació i Ús del Sòl, que preveu multes d'entre el 100 i el 250 per cent del valor de les obres i instal·lacions que es realitzen en parcel·les no edificables o contradiuen l'ordenació urbanística aplicable.

En aquest cas concret, el fet que els agents informessin el transportista i instal·lador que «no podia deixar l'habitatge en la parcel·la i ignorés l'ordre, és motiu suficient per imposar la sanció en el seu tram més elevat, el 250 per cent del valor de la casa, d'uns 40 metres quadrats i valorada en uns 25.950 euros».

L'Ajuntament manté encara la tramitació d'altres dos expedients contra el comprador de la casa i que podrien suposar per a aquest fins a 110.000 euros de multa. Els fets es van descobrir el passat 20 de març, quan un camioner va sol·licitar acompanyament per a un transport especial que havia de transitar pel municipi.

Una vegada en la destinació, els agents van interrogar al propietari sobre la llicència i, davant aquesta situació, es va informar el comprador sobre la infracció. En el cas del propietari de la parcel·la i comprador de la casa, se li va obrir un expedient sancionador també per infracció urbanística i una quantia que pot arribar als 74.750 euros ja que es van descobrir a més quatre casetes d'obra per valor de 3.950 euros. Finalment, també s'ha obert un expedient de reposició de la realitat física alterada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.