Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «Ciudadanos ha desemmascarat el seu antimallorquinisme»

16553

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha criticat «l'antimallorquinisme» del partit polític Ciudadanos, al que «li molesta» que la Festa de l'Estendard coincideixi, amb «sentit comú», amb la celebració de la Diada de Mallorca del 31 de desembre.

Noguera ha considerat que «dur als tribunals» la celebració de la Festa de l'Estendard de Palma «desemmascara l'antimallorquinisme» de Ciudadanos i la seva postura en contra de «les nostres festes, la nostra identitat i la nostra cultura».

El batle ha afirmat que la Festa de l'Estendard serà una «festa de Ciutat» i de «tots els mallorquins» i com cada any els regidors de Cort portaran l'estendard de Jaume I.
Com a novetat respecte a una tradició de segles, a la processó d'aquest any s'hi sumaran els consellers del Consell de Mallorca i batles de tot Mallorca, després de la petició formulada pel govern del Consell, cosa que Ciudadanos ha denunciat als tribunals, encara que per al batle «res canvia» respecte a anys precedents.
Noguera ha mantingut que es «respecta» la Festa de l'Estendard com BIC -Bé d'Interès Cultural- i així ho ha considerat en un informe el cronista municipal. A més, Cort ha requerit al Consell de Mallorca un altre dictamen perquè es pronunciï sobre aquest assumpte.
El grup municipal de Ciudadanos ha presentat un contenciós administratiu contra la decisió del batle d'autoritzar la participació en el seguici oficial dels membres del Consell i dels batles, cosa que no contempla la declaració de BIC de la Festa de l'Estendard.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.