Setmanari d'informació local - 138 anys

Una Nit de la Cultura austera i emotiva

16585

Aquest dijous vespre s'ha fet al teatre Principal de Palma la Nit de la Cultura, organitzada per l'Obra Cultural Balear que ha tengut com a punt més destacat la reivindicació de la figura dels presos polítics catalans i especialment de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, que han rebut el premi Gabriel Alomar que atorga la junta directiva de l'OCB. El portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, i la tresorera de l’ANC, Núria Guillaumes, han recollit el guardó.

Les primeres files d'un teatre ple eren ocupades per representants institucionals: el president del Consell, Miquel Ensenyat, el batle de Palma, Antoni Noguera, la vicepresidenta del Govern, Bel Busquets i el president del Parlament Balti Picornell... han encapçalat la nodrida representació institucional.

L'acte ha començat amb una llarguíssima ovació a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, qui interpretà les mamballetes com un reconeixement a «tot el poble de Catalunya» que «aquests darrers mesos ho ha passat malament».

L'escenografia no podia ser més austera i damunt l'escenari Maria Antònia Serra que ha exercit de presentadora ha donat el sus a la gala.

Jaume Mateu ha fet la intervenció inaugural amb un discurs d'homenatge a les persones premiades i en el qual ha destacat que l'any que és a punt de començar estarà dedicat a Josep Maria Llompart.

A continuació s'han alternat els lliuraments de premis amb les actuacions musicals. Roger Mas, Borja Penalba, Mireia Vives i del Projecte Cruïlles, que inclou intèrprets de les Illes: Maria Josep Cardona, de Formentera; Isidor Marí, d’Eivissa; Anna Ferrer, de Menorca; i Miquel Brunet, de Mallorca han posat la part artística.

La relació de la resta de premis han estat:

—Premi Francesc de Borja Moll: setmanari El Iris.
—Premi Josep Maria Llompart: Maria Barceló i Crespí.
—Premi Emili Darder: Magisteri Teatre-Mag de Poesia.
—Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel: Joana Gomila i Sansó.
—Premi Bartomeu Oliver: Jaume Llabrés i Aina Pascual.
—Premi Miquel dels Sants Oliver: Somnis compartits. La identitat mallorquina a debat, de Joan Colom i Joan Pau Jordà i Sánchez.
—Premi Aina Moll i Marquès: Maria M. Gelabert i Miró.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.