Setmanari d'informació local - 138 anys

El Círculo Balear portarà a la Fiscalia la Nit de la Cultura de l'OCB

16605

El grupuscle espanyolista Círculo Balear ha anunciat aquest divendres que denunciarà davant la Fiscalia la Nit de la Cultura celebrada aquest dijous al vespre per l'Obra Cultural Balear.

La Nit de la Cultura s'ha fet aquest dijous al teatre Principal de Palma i ha tengut com a punt més destacat la reivindicació de la figura dels presos polítics catalans i especialment de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que han rebut el premi Gabriel Alomar que atorga la junta directiva de l'OCB. També ha assistit la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

Els premiats a la Nit de la Cultura:

—Premi Francesc de Borja Moll: setmanari El Iris.
—Premi Josep Maria Llompart: Maria Barceló i Crespí.
—Premi Emili Darder: Magisteri Teatre-Mag de Poesia.
—Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel: Joana Gomila i Sansó.
—Premi Bartomeu Oliver: Jaume Llabrés i Aina Pascual.
—Premi Miquel dels Sants Oliver: Somnis compartits. La identitat mallorquina a debat, de Joan Colom i Joan Pau Jordà i Sánchez.
—Premi Aina Moll i Marquès: Maria M. Gelabert i Miró.

Per al Círculo Balear, aquest acte va ser un «acte polític a favor de la independència dels "països catalans", negació de la identitat cultural de les Balears, insults a la Justícia, i suport als separatistes empresonats, amb la presència dels representants d'Òmnium, ANC, i de la investigada pels delictes de sedició, malversació de fons públics, rebel·lió i prevaricació, Carme Forcadell».

A més, sembla que allò que més els ha molestat és la reivindicació del català que va fer Forcadell. Així, han explicat: «Forcadell, que va tancar l'acte entre crits de "llibertat", va afirmar que l'independentisme es vertebra a través de la llengua catalana, per això "el català és el més important"».

Per tant, el Círculo Balear ha explicat que denunciarà davant la Fiscalia les declaracions fetes durant l'acte ja que, segons ells, «s'incita a l'odi». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.