Setmanari d'informació local - 138 anys

La Diada de Menorca 2018, dedicada als 25 anys de la Reserva de Biosfera

17135

Els actes de la Diada de Menorca d'enguany posen el punt i final a l'any institucional dedicat al pintor il·lustrat menorquí Pasqual Calbó amb la representació de Calbó o el viatge d'Orfeu al Teatre Principal de Maó. És la darrera d'una gran quantitat d'activitats dutes a terme per honrar la memòria d'aquest menorquí. Activitats que ens han permès conèixer millor la seva persona i la seva obra, i també entendre més bé «què va passar a la nostra illa amb el trànsit del segle XVIII-XIX, en el context d'un Mediterrani i una Europa sotmesos a grans transformacions: canvi de sobirania política, crisi cultural i una metamorfosi econòmica i social que començaria a dibuixar l'evolució cap a la Menorca contemporània», expliquen des del Consell.

La Diada d'enguany obre la porta a la commemoració d'una nova efemèride: el 8 d'octubre es compliran 25 anys de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera per la UNESCO.

A l’acte institucional del Consell, el doctor Jeroni Galmés pronunciarà una conferència sobre les perspectives científiques de la Reserva. A més, s'ha organitzat el concert institucional en col·laboració amb el Cabildo de Lanzarote (illa agermanada amb Menorca, per compartir l’any de declaració per la Unesco). 

«Fa 25 anys que les menorquines i els menorquins amb el reconeixement com a Reserva de la Biosfera, vam fer una opció per definir el lloc que volem ocupar en aquest món complex. Menorca ha fet de la sostenibilitat el seu projecte i la seva marca, el seu compromís i la seva identitat».

Durant tot l'any 2018, el Consell desplegarà tot un programa d'activitats per a celebrar com toca aquest aniversari especial. «Volem celebrar aquest aniversari de la mà d'una altra illa, Lanzarote, que va ser declarada Reserva de la Biosfera el mateix dia que Menorca». La primera activitat que faran conjuntament serà el concert de la Diada, el 17 de gener, en què es podrà gaudir del quartet de Benito Cabrera, gran músic de Lanzarote. Serà just després del Ple extraordinari de la Diada, en el qual el Jeroni Galmés dissertarà sobre la vigència del compromís de Menorca com a Reserva de Biosfera.

Aquí podeu consultar el programa complet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.