Setmanari d'informació local - 138 anys

Ordenen la demolició de les obres sense llicència de la discoteca Pacha de Palma

17659

El Consell de Gerència d’Urbanisme ha acordat aquest dimarts ordenar al titular de la llicència i al propietari la retirada, demolició, restitució i/o reconstrucció de les obres realitzades a l’edifici ubicat a l’avinguda Gabriel Roca, núm. 42, que es varen dur a terme sense la pertinent autorització municipal. Es tracta de nou actuacions que es realitzaren sense el pertinent permís municipal. Allò que es demana és que es restitueixi l’immoble a l’estat en què es trobava abans de la comissió de la infracció urbanística.

L’any passat,els tècnics municipals acudiren al recinte per fer una inspecció, que va donar lloc a l’inici d’un expedient per part del Departament de Disciplina i Seguretat dels Edificis. Segons el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Jose Hila, des da l’àrea «es va detectar que s’havien realitzat obres que no respectaven el Bé d’Interès Cultural (BIC) i que també s’havien fet modificacions substancials a espais no aprovats per la llicència». D’aquí l’expedient de restabliment de la legalitat que aquest dimarts ha aprovat la gerència. «Ara queda l’expedient sancionador, que es continua tramitant», segons Hila.

Les actuacions que s’han detectat són les següents:
• Tanques publicitàries.
• Ampliació a la zona del pati.
• Ampliació a la terrassa principal.
• Ampliació de sala annexa VIP.
• Ampliació en subsòl (cova natural).
• Dues reformes interiors: feren una redistribució de la sala principal i una adequació dels banys de la sala principal.
• Dues reformes exteriors: adequació dels espais exteriors i formació d’una barra semicircular.

Els tècnics han fet una valoració de les obres que el promotor ha de dur a terme d’acord amb els preus i barems dels Col·legis Oficials d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca i Arquitectes. Així, la valoració és de 880.801, 60 euros. L’incompliment de l’ordre aprovada aquest dimarts donarà lloc a la imposició de fins a 12 multes coercitives per al promotor amb una periodicitat mínima d’un mes i quantia, en cada ocasió, del 10 per cent del valor de les obres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.