Setmanari d'informació local - 138 anys

El 2017 s'aprovaren prop de 100 lleis discriminatòries amb la llengua catalana

17719

La Plataforma per la Llengua ha criticat aquest dimecres que prop de 100 lleis aprovades el passat 2017 pel Govern espanyol o autoritats europees discriminen als catalanoparlants. Així ho ha informat l'ONG del català, qui ha assenyalat que aquestes discriminacions han estat mitjançant 93 lleis, concretament. Durant el darrer trimestre del 2017, han explicat, s'han aprovat un total de 31 normatives discriminatòries (18 estatals i 13 pel Parlament o la Comissió Europea), ha informat l'entitat en un comunicat.

Segons la Plataforma, les disposicions «són sempre explícitament impositives del castellà», mentre que de les 13 europees, sis imposen aquest idioma perquè és llengua oficial de l'Estat espanyol i set discriminen el català perquè no és idioma oficial de les institucions comunitàries.

La Plataforma ha assegurat que en 27 de les 31 lleis exigeixen el castellà en els tràmits amb les administracions, dues normes estableixen el castellà com a requisit obligatori, una la imposa en l'etiquetatge i una altra ho exigeix al món de l'educació. Entre les normatives que cita la Plataforma figuren l'ordre que estableix les bases de pràctiques en la indústria alimentària per a titulats universitaris que «imposa el domini de l'idioma espanyol» com a requisit, i no es valora el coneixement del català o altres llengües autòctones de l'Estat esapnyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.