Setmanari d'informació local - 138 anys

Fina Santiago: «Trob que em puc presentar al Congrés per liderar MÉS»

17751

L’actual consellera de Serveis Socials i Promoció del Govern de les Illes Balears Fina Santiago ha visitat, aquest dijous, La Vila del Pingüí, el matinal d’Ona Mediterrània. Durant l’entrevista s’han tractat diversos temes interessants. A continuació un tast d’aquests:

Refugiats

«A la nostra comunitat autònoma hem pogut acollir 150 persones refugiades. Més de 80 d’aquestes són del conflicte sirià. El problema principal és la fase d’integració. Hi estam treballant. Des de l’Institut de l’Habitatge s’han cedit 15 habitatges a Creu Roja per a les famílies d’acollida. El Govern espanyol no ha volgut complir amb el seu acord i la seva promesa política. També l’ha incomplet Europa. Nosaltres haguéssim pogut acollir més persones. Però nosaltres no podem anar a cercar els refugiats. El problema segueix».

Trajectòria dins la Conselleria de Serveis Socials i Promoció

«La mort de n’Osvaldo per jo va ser molt traumàtica; personalment, humanament i políticament. Després, sempre està el tema de pressupostos».

Decret de Guarderies

«Quan començàrem a treballar aquest decret el vàrem donar als grups polítics i es va difondre l’avantprojecte de llei. Menorca ho va viure, i ho viu, com una amenaça. Nosaltres apostam pel model educatiu. Per un model de qualitat i en català per a tothom. L’únic que volem fer és que aquestes guarderies tenguin uns mínims que ara no tenen; demanam que la directora ha de ser una professora, que com a mínim els cuidadors tenguin un nivell de formació professional especialitzada, espais diferenciats de pati/menjador/espai de joc/canviadors..., per exemple. Més per Menorca ha lliurat al Parlament el reconeixement de la necessitat de regular les guarderies. Hem avançat. Pareix que el Parlament optarà perquè en lloc de regular-lo el govern el reguli cada un dels Consells. Tenim detectades 145 guarderies. Per tant, hi ha més de 2.000 nins que no sabem en quines condicions estan».

Busquets i Barceló

«En el debat hi va haver dos models. Un que defensava que la persona que substituís Biel havia de substituir-lo al complet (vicepresidència i conseller) i un altre model, el que jo defensava, que pensàvem que una cosa és la Conselleria de Turisme i l’altra vicepresidència. Jo era una persona que hagués pogut optar a la vicepresidència».  

Converses amb Barceló

«Tenim molta confiança. Ell m’ha retret que jo li hagués pogut dir abans. Me mantenc igual però crec que se va equivocar fent aquell viatge. Ell defensa que és a l’àmbit privat i jo li faig la reflexió que un polític no pot anar convidat per cap empresa. Ha estat un error polític».

Previsions 2019

«A les passades eleccions, Més va tenir uns resultats que ningú esperava, molt alts. Esperam tenir una cosa semblant l’any 2019. És possible que baixem un poc. Els nostres votants són molt exigents i molt crítics i, a l’hora de posar la papereta, s’ho pensen molt».

Guillem Balboa com candidat de liderar Més

«Dins Més, oficialment i que jo sàpiga, no. Que hi ha persones que pensen que Balboa pot esser un bon candidat, sí. Hem de pensar entre tots quina és la millor candidatura pel 2019. L’objectiu ha de ser repetir govern progressista. Repetir Pacte de governabilitat».

Fina Santiago al Congrés

«Jo trob que me puc presentar. Això no vol dir que m’hi presenti. Tenc qualitats per poder-m’hi presentar».

Procés independentista de Catalunya

«És difícil opinar. Crec que no ha acabat el procés. No crec amb els personalismes polítics. La política és treball d’equip».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.