Setmanari d'informació local - 138 anys

Emaya aprova una nova instal·lació fotovoltaica al Polígon de Can Valero

17757

El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya) ha aprovat aquest dijous una nova instal·lació fotovoltaica en el polígon de Can Valero. Segons ha explicat Emaya, es tracta d'una instal·lació de panells de 75 kW amb una estimació de generació d'energia de 102 MWh/any.

Aquestes plaques solars permetran una reducció de 80 tones anuals d'emissions de CO2 i un estalvi econòmic de 10.400 euros en la factura elèctric. Aquest projecte es licita per un import màxim de 77.767 euros i compta amb una subvenció del 80 per cent atorgada pels fons europeus Feder per a instal·lacions d'energies renovables.

D'altra banda, s'ha aprovat l'autorització de la despesa per a la compra d'aigua a l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), l'import màxim de la qual previst pel 2018 és de 5.387.540 euros, corresponents al cost fix d'explotació i a l'adquisició d'un màxim de 5,5 Hm3Des d'Emaya han assegurat que és una previsió màxima que podria variar segons les necessitats de disposar d'aigua dessalada en funció de les pluges que es produeixen al llarg de l'any.

Així mateix, entre les adjudicacions han destacat l'aprovació del subministrament de cinc nous camions de recollida de residus, de càrrega posterior i de funcionament amb gas natural. Aquests camions s'han adjudicat per 965.955 euros a l'empresa Volvo Group Espanya SAU.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.