Setmanari d'informació local - 138 anys

L'embotelladora de Pepsi tancarà definitivament el pròxim mes de març

17767

Els treballadors de la planta embotelladora de PepsiCo a Marratxí han aconseguit aquest dijous un preacord amb l'empresa i la fàbrica tancarà definitivament el 15 de marçL'acord ha de ser ratificat per l'assemblea dels treballadors, que es reunirà dilluns que ve a les 10.00 hores, segons ha explicat el secretari general de la Federació d'Indústria de CCOO a les Balears, Daniel Cámara.

El 15 de març finalitzarà oficialment la relació laboral dels 27 treballadors amb PepsiCo. Una desena de treballadors seran traslladats a altres fàbriques de la Península, amb ajudes al lloguer de 600 euros durant dos anys (de 700 euros a Vitòria, perquè el preu de l'habitatge és més car).

A més, aquests treballadors es traslladaran amb una garantia d'ocupació fins al 31 de desembre del 2019 de manera que si són acomiadats abans cobraran les indemnitzacions pactades. Altres quatre treballadors optaran per la prejubilació fins als 63 anys, amb complements del 90 i 95 per cent del sou. Es tracta d'empleats a partir de 58 anys.

Finalment, s'han acordat les indemnitzacions màximes per acomiadament improcedent per a la resta, de 45 dies per any (33 a partir del 2012) i 42 mensualitats màxim, a més d'ajudes i complements indemnitzatoris en funció de l'antiguitat.

Des de CCOO han explicat que no és el resultat que desitjaven, ja que reclamaven que es mantengués la producció a Mallorca, però l'empresa havia manifestat des del principi la seva intenció de tancar. Amb tot, Cámara ha assenyalat que es milloren els termes que l'empresa oferia inicialment pel que ha qualificat l'acord com a «acceptable». Segons ha indicat, estan «satisfets» tenint en compte les expectatives inicials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.