Setmanari d'informació local - 138 anys

Quatre companyies teatrals mallorquines faran residència al C.IN.E de Sineu

17797
cof

Les companyies teatrals de Mallorca Andrea Cruz + Veru Iché, Atirofijo, Clownidoscopio i Du'K'tO realitzaran una residència al Centre d’Investigació Escènica de Sineu (C.IN.E) per mitjà del projecte impulsat per l'àrea de Cultura, Patrimoni i Esports a través del Teatre Principal de Palma. Segons ha informat en un comunicat aquest divendres el Consell de Mallorca, el C.IN.E de Sineu acollirà en 2018 un total de catorze residències artístiques de creació i recerca mundials.

Del total de presentades n’hi havia deu de les Balears i d'aquestes deu s'han seleccionat les quatre esmentades per formar part d'un programa de residències gratuïtes, amb acompanyament artístic i suport.

Les companyies seleccionades comptaran amb un espai de creació, seguiment artístic, vincles amb el context sociocomunitari i, si és necessari, un espai d'habitatge durant el temps que duri la residència.

El director insular de Cultura, Rafel M. Cruces, ha assegurat que aquesta línia de col·laboració entre el Teatre Principal i C.IN.E «ofereix estabilitat a aquests espais de creació a través d'un conveni bianual perquè puguin pensar i veure créixer nous projectes». El projecte de residències artístiques del Teatre Principal compta amb un pressupost de 100.000 euros per a dos anys, dels quals C.IN.E rebrà 50.000 euros. Per la seva banda, el director del Teatre Principal, Carlos Forteza, ha explicat que «és necessari crear espais per a l'experimentació, per treballar la prova i l'error, que no necessàriament han d'acabar en l'estrena d'un espectacle a curt termini». «Són espais de llibertat per crear», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.