Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient imposa 45 sancions per infraccions comeses a Cabrera

17801
Medi Ambient va incoar quaranta-cinc procediments sancionadors relatius a denúncies formulades durant el 2016 a Cabrera. | CAIB

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, per mitjà de la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat i el Servei dels Agents de Medi Ambient, va incoar quaranta-cinc procediments sancionadors relatius a denúncies formulades durant el 2016 per infraccions comeses al Parc Nacional Maritimoterrestre de l'Arxipèlag de Cabrera.

Tal com ha explicat el Govern en un comunicat, d'aquests quaranta-cinc expedients sancionadors, que han finalitzat amb una resolució sancionadora, vint-i-sis estan en fase de constrenyiment i en dinou casos ja s'ha pagat la sanció imposada.

Entre altres infraccions, s'han identificat «fondeigs d'embarcacions sense l'autorització preceptiva que expedeix el mateix Parc, i fondeigs a zones protegides i al camp de boies sense el permís corresponent». Endemés, alguns expedients s'han obert arran de «pernoctacions sense autorització, la pràctica d'activitats aquàtiques no permeses o la pràctica de pesca esportiva, prohibida segons la normativa pròpia del Parc Nacional».

Respectar la normativa

El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, ha comentat que «és important que tots els usuaris que practiquen certes activitats dins un espai natural protegit coneguin i respectin la normativa vigent en matèria d'espais naturals i biodiversitat. D'aquesta manera, a part d'evitar sancions, es garantirà la conservació futura del nostre patrimoni natural, basat en espècies i hàbitats que avui en dia encara mostren un bon estat de salut».

Així mateix, Mir apunta que «Cabrera és una de les zones naturals més valuoses de les nostres illes i representa una àrea de màxima biodiversitat. És per això que s'hi han d'aplicar els mecanismes reguladors basats en la normativa, a fi d'assegurar-ne la pervivència».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.