Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern ajudarà a recuperar 220 quilòmetres de marges i paret seca

17857

El Govern ajudarà a recuperar 220 quilòmetres de marges i paret seca amb una inversió de més de 9 milions d'euros. Es tracta d'una d'ajuda que ha tengut un gran èxit entre els agricultors i ramaders i el gener del 2018 ja s'han registrat 2.500 sol·licituds d'ajuda. Les concessions realitzades fins a finals de gener representen uns 122 quilòmetres de marges i paret seca rehabilitats, segons informa el Govern .

Així, la primera convocatòria per a la recuperació i rehabilitació de marges per al nou Programa d'Ajudes de la Unió Europea es va llançar el 2015, del Pla de Desenvolupament Rural 2014 fins al 2020, amb uns fons inicials de 6,5 milions d'euros per a aquesta mesura.

A causa de la gran demanda inicial, durant el 2017 es va ampliar fins a 8 milions, i ara el 2018 es tornarà a reforçar amb fons provinents de l'Impost de Turisme Sostenible amb un milió més fins a arribar als 9 milions d'euros. Segons es destaca, les actuacions dutes a terme en recuperació de marges i paret seca o en tancaments i tanques presenten múltiples beneficis per a la societat i per al sector primari. A més, contribueixen a millorar les condicions agrícoles dels terrenys, la conservació del patrimoni natural i paisatgístic, millorar la infiltració de l'aigua i evitar l'erosió del sòl dels terrenys amb pendent.

És el cas de la finca de Mussupta de Baix situada a Sant Climent de Menorca on aquest dilluns el conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat pel director insular d'Agricultura i Pesca, Miquel Truyol, han presentat aquesta línia d'inversions no productives vinculades a la realització de compromisos d'agroambient i clima.

Una línia d'ajudes de gran èxit 
Segons el conseller, Vicenç Vidal es tracta d'una de les línies que ha tengut més èxit del Pla de Desenvolupament Rural i, per tant, «ha estat en termini de sol·licitud obert des de la seva aprovació, de manera que tots els beneficiaris han pogut accedir a qualsevol moment de l'any».

A més, Vidal ha explicat que «va ser dissenyada per mòduls, de tal manera que el mateix agricultor pot fer la feina de recuperació o restauració de marges, sense factures a tercers, la qual cosa suposa una contribució directa a la seva renda i una simplificació molt gran en la tramitació administrativa».

Les concessions realitzades fins a finals de gener representen uns 122 quilòmetres de marge i paret seca rehabilitats. S'espera que amb els fons del PDR i l'ampliació del pressupost duta a terme durant el 2018 amb fons de l'Impost Turístic Sostenible es pugui aconseguir la xifra de 220 quilòmetres de marges rehabilitats. A la fi d'aquest passat mes de gener s'havien pagat 2.637.413 euros i s'havien resolt concessions per valor de 5.032.370 euros. D'aquestes ajudes el 67% corresponen a Mallorca, el 17% a Menorca i el 16% a Eivissa i Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.