Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets presenta dos projectes de millors d'espais públics al Port d'Alcúdia

La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, juntament amb el batle d'Alcúdia, Antoni Mir, han presentat aquest dilluns els dos projectes de l'Ajuntament d'Alcúdia que compten amb cofinançament del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT).

La vicepresidenta ha explicat que «les inversions del CBAT pretenen donar suport als ajuntaments de Mallorca en la millora de les infraestructures i l'oferta turística durant els mesos d'estiu». Busquets ha destacat que els dos projectes que s'executaran en el Port d'Alcúdia suposaran la millora del mobiliari urbà, la pavimentació, l'accessibilitat, l'eficiència energètica i l'evolució cap a un model de mobilitat més sostenible, amb la disminució del tràfic de cotxes.

Millores que «contribuiran a tenir un municipi més habitable i més acollidor, tant per als nostres visitants com per a la gent del poble», ha constatat. Així, ambdós projectes tenen un pressupost de 2,1 milions d'euros i preveuen obres de millora del carrer Hostaleria i tram de la carretera Port d'Alcúdia-Artá, i el projecte de millora del carrer de Teodor Canet, també en el Port d'Alcúdia.

El Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics, amb la convocatòria de 2017 de projectes d'inversió i actuacions per a la millora de les infraestructures turístiques i per al foment de la diversificació i la desestacionalització de l'oferta turística de Mallorca, invertirà 992.593 euros i l'Ajuntament finançarà 1.143.648 euros.

A la presentació també han assistit el director general de Turisme, Antoni Sansó, i el regidor de Turisme de l'Ajuntament d'Alcúdia, Joan Gaspar Vallori, entre altres.

Actuacions de remodelació de l'àrea martítima 
Les actuacions que es duran a terme suposen una remodelació urbana de l'àrea marítima del Port d'Alcúdia i inclouen la pavimentació amb asfalt polit del carrer Artà i Hostaleria per reduir la contaminació acústica, millorar la seguretat i l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda.

També s'instal·larà una il·luminació Led que suposarà un estalvi energètic i es reordenarà el mobiliari urbà que estarà específicament dissenyat per al lloc i se simplificarà la utilització de materials per fer la zona més transitable i habitable. D'altra banda, es revitalitzarà la segona línia de la zona del passeig marítim d'Alcúdia que arriba al port, una àrea d'atracció d'activitats econòmiques i comercials, amb la rehabilitació del carrer Teodor Canet, en el qual s'ampliaran les voreres i s'incrementarà la zona de jardí.

El CBAT és l'òrgan gestor de les places turístiques a l'illa de Mallorca. Formen part el*Govern, el Consell i els agents socials i econòmics del sector turístic. L'objectiu de les actuacions del CBAT per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l'Oferta de l'Illa de Mallorca és incrementar la qualitat de l'oferta turística, potenciar el patrimoni, per rehabilitar edificis i zones d'interès dels visitants, així com fomentar activitats que persegueixin diversificació i desestacionalització de l'oferta turística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.