Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3 estrena aquest dimarts 'Memòria i oblit d'una guerra'

17881

IB3 estrena aquest dimarts a les 23.10 hores la sèrie documental 'Memòria i oblit d'una guerra' amb què recupera la producció de Televisió de Mallorca, que compta amb un total de 37 capítols i que va ser realitzada en 2008 per Cinètica Produccions.

Segons expliquen des de la cadena, la sèrie aborda un dels episodis més controvertits i silenciats de la història recent de les Balears: els fets deslligats arran del cop d'Estat del 1936, la tragèdia de la guerra i la repressió de la postguerra.

Els capítols recullen testimonis directes i ofereixen imatges d'arxius com el NODO, l'Instituto Luce d'Itàlia, l'Arxiu del So i de la Imatge Consell de Mallorca, així com arxius privats.

La sèrie aporta l'anàlisi d'una trentena d'historiadors i experts amb l'objectiu de recuperar la memòria de multitud de pobles de Mallorca així com de Menorca, Eivissa i Formentera. En aquest programa hi participen historiadors i investigadors com Josep Massot i Muntaner, Llorenç Capellà i Miquel Duran. Així mateix, compta amb col·laboracions de prestigi com la de l'hispanista Paul Preston.

L'any 2008, aquesta sèrie va obtenir el Premi Miquel dels Sants Oliver als Premis 31 de desembre de l'Obra Cultural Balear.

Aquesta emissió s'inclou dins de l'acord de cessió que es va signar el dia 21 de desembre de 2017, el vicepresident del Consell, Francesc Miralles, i el director general d'IB3, Andreu Manresa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.