Setmanari d'informació local - 138 anys

La llei que regularà l'entrada de vehicles a Formentera podrà estar en vigor l'estiu de 2019

17943

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat l'avantprojecte de llei que ha de permetre al Consell de Formentera regular l'entrada i la circulació de vehicles durant determinats períodes de l'any.

Es tracta de la Llei de Mesures Urgents de Sostenibilitat Ambiental i Turística per l'illa de Formentera, segons ha explicat, i el Govern preveu que després de la tramitació parlamentària ja pugui estar en vigor l'estiu de l'any que ve. La redacció d'aquest avantprojecte respon a una petició del Consell de Formentera, aprovada per unanimitat en el ple del passat 20 de desembre.

El seu objectiu és oferir eines a la institució insular per solucionar els problemes de congestió de vehicles que pateix l'illa durant els mesos d'estiu. La norma tendrà la força d'una llei autonòmica, però deixa en mans del Consell la facultat de decidir les mesures concretes que s'aplicaran.

La cap de l'executiu ha destacat que aquesta aposta per tirar endavant una llei autonòmica d'aquestes característiques és «valenta i decidida des del punt de vista ecològic i ambiental». Així mateix, ha recordat que per fer-la possible es necessita una bona xarxa de transport públic i un bon plantejament de mobilitat a l'illa.

També contemplarà establir un nombre màxim de vehicles de lloguer, potenciar l'ús de vehicles elèctrics i no contaminants tant en el sector públic com en el privat i dur a terme projectes destinats a aconseguir més sostenibilitat ambiental.

A més, l'avantprojecte estableix un règim inspector i sancionador que ha d'assegurar que es compleixin les mesures plantejades.

Pel que fa a la restricció de desembarcament i circulació de vehicles de motor en un període determinat, preveu incloure excepcions com els vehicles dels residents, els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, els de servei públic, els tractors o els vehicles de transport de béns i mercaderies, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.