Setmanari d'informació local - 138 anys

Els CDR de Mallorca condemnen la repressió contra Valtonyc i els joves d'Arran

18159

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) de Mallorca s'han reunit aquest diumenge, per segona vegada, a Ciutat, en una trobada que ha reunit membres de diversos CDR de Palma i de la Part Forana.

L'assemblea que s'hi ha fet també ha servit per acordar la condemna contra les darreres actuacions de la justícia espanyola: tant la sentència imposada pels tribunals al jove raper Valtonyc (3 anys i 6 mesos de presó per la lletra d'unes cançons) com la imputació de diversos joves de l'organització juvenil Arran per haver protestat al Moll de Palma contra la massificació turística (de forma pacífica, amb el llançament de confeti i encesa d'unes bengales). Per això, els CDR se sumaran a les pròximes mobilitzacions convocades en protesta per aquests fets.

De la mateixa manera, els CDR han estat d'acord en recordar i criticar amb duresa que fa més de 100 dies hi ha presos polítics a la presó de manera injustificada, tal com ha reconegut Amnistia Internacional i altres organismes. Els CDR asseguren que assistim «a intervencions judicials venjatives», «al tractament presos com hostatges» i «a fer-los escarni enlloc de justícia cenyida als seus actes». En definitiva, «accions condemnatòries abans de ser jutjats».«Amb aquesta forma d'actuar la justícia està terroritzant la població», han afegit.

A l'assemblea, els CDR de Mallorca han pogut elaborar estratègies comunes d'acció i d'organització.

Els membres també han fet un repàs a totes les accions duites a terme fins ara: xerrades, tallers, manifestacions... De la mateixa manera, els CDR han decidit continuar lluitant contra la repressió i per les sobiranies de Mallorca amb accions arreu de l'illa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.