Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB: «No és normal l'afany de negoci i de destrucció de les Balears que tenen el PP i el PI»

18165

Esquerra Unida de les Illes Balears ha explicat aquest dimecres que es posiciona en contra del lloguer turístic en àrees protegides. «PP i PI han instat al Consell Insular de Mallorca a desregular el lloguer turístic en sol rústic protegit, a més de permetre la construcció i/o ampliació d'aquestes construccions.

Sobre això, EUIB ha dit: «Un cop més, veiem quins són els interessos d'aquests partits, que avantposen el benefici dels grans empresaris per davant de la protecció del medi ambient».

«Les dues mocions, que estan presentant a diversos ajuntaments, tenen una clara tendència i vocació de desregulació gradual per, d'aquesta manera, obrir la porta a la construcció de complexos vacacionals per part d'algunes grans empreses que ja havien tantejat el terreny», han avisat.

A més, han al·ludit a la saturació de les Illes, «que ho demostra tots els indicadors existents, i no es pot mantenir el ritme frenètic de les darreres temporades, clar està que als partits de dretes poc els interessa el progrés de les Illes mitjançant la desestacionalització del turisme i la diversificació econòmica, és per això que intenten mantenir un model econòmic que es basa en 4 mesos a l'any propiciant d'aquesta manera la temporalitat dels treballadors i la construcció de zones protegides, mesures que al patronat turístic beneficien però que a la ciutadania i medi ambient perjudiquen greument».

Juanjo Martínez ha declarat: «No és normal l'afany de negoci i de destrucció de les Illes Balears que tenen el PP i el PI. La dreta està un cop més unida per defensar els interessos d'alguns propietaris enfronts a l'accés a l'habitatge per part de les classes populars i treballadores del nostre País, així com el nul respecte pel medi ambient que professen».

Des d'Esquerra Unida volen denunciar aquesta situació «que està enquistada des de fa anys i que PP i PI s'esforcen en no canviar. Clar està que podem tenir diferències amb el Govern i Consell, quant a la Llei i la zonificació, però entenem que és necessària una regulació de forma urgent per tal que les Illes Balears no es converteixin en un parc d'atraccions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.