Setmanari d'informació local - 138 anys

Greenpeace lamenta que el Govern espanyol dificulti el tancament d'Es Murterar

18213
ATTAC-MALLORCA

Greenpeace ha celebrat l'aposta del Govern de tancar la central tèrmica de carbó d'Es Murterar abans de 2025 i ha lamentat que el Govern espanyol intenti dificultar-ho.

Segons ha expressat en un comunicat l'entitat ecologista, a l'esborrany de la llei autonòmica sobre Canvi climàtic i Transició Energètica es contempla que dos dels seus grups tanquin l'any 2020 i el tancament dels grups restants no més tard de 2025.

A més, Greenpeace ha remarcat que la normativa posa l'accent en la urgència d'actuar davant el canvi climàtic i en la necessitat d'establir un calendari per a l'abandonament de totes les energies brutes i la seva substitució per energies renovables.

L'organització ha criticat la manca d'ambició climàtica que està mostrant el Govern espanyol «en intentar aprovar un Reial Decret que posa traves al tancament de les centrals tèrmiques de carbó, de gas i nuclears alhora que juga un paper de bloqueig en les negociacions climàtiques europees que tenen lloc des del passat any».

Des de Greenpeace han defensat que tant la llei estatal de Canvi Climàtic i Transició Energètica com el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima «haurien de servir per accelerar i donar suport al camí cap a un 100 per cent renovable en mans de la ciutadania».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.