Setmanari d'informació local - 138 anys

Jorge Campos intentarà fer des d'un partit allò que no ha aconseguit des del Círculo Balear

18239

Un jove Jorge Campos, nascut a Barcelona, va arribar a Palma després d'haver passat per València. En acabar els estudis va fundar, el 1999, juntament amb la seva dona, nascuda també a Barcelona, l'associació Círculo Balear.

Després d'uns anys sense cap incidència, més enllà del cas que li feien els mitjans d'extrema dreta, i sense aconseguir passar mai de la desena d'associats, decidiren reconvertir l'associació (que sempre presidí o Campos o la seva dona i que mai celebrà eleccions) en una 'Fundación Nacional'. Ja que no tenien gaire èxit entre la societat mallorquina, almenys podrien accedir a sucoses subvencions i aportacions del 'gobierno nacional' i dels governs autonòmics en mans del PP.

Ara, denou anys després de la seva fundació, el Círculo Balear reconeix la seva derrota i el seu fracàs social i es reconverteix en partit polític. Aquest dijous, s'ha presentat Actúa-Baleares, un partit que se situa a l'extrema dreta i que, de moment, compta amb 14 membres, 7 homes i 7 dones, tot i que el president, per variar, serà Jorge Campos.

Campos ha declarat que «Actúa neix per donar resposta al clam popular i davant la greu situació de deteriorament dels drets i llibertats que patim per l'acció o omissió dels actuals actors polítics. L'acció sostinguda per tots els governs autònoms, del PP o del pacte, perquè no fa falta recordar que totes les lleis en matèria de repressió lingüística i d'imposició del català són producte dels governs del PP, i els successius governs del Pacte s'han limitat a aplicar-les fins a les seves últimes conseqüències». A Campos tampoc no li va bé el partit Ciudadanos que, segons ell: «protesten amb la boca petita, accepten la discriminació que suposa la Llei de Normalització Lingüística i utilitzen aquest tema només com a trampolí polític sense cap convicció, per no parlar de la seva defensa de la 'unitat de la llengua catalana' que arracona i menysprea la nostra llengua, o dels constants canvis d'opinió fruit del seu desgavell ideològic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.