Setmanari d'informació local - 138 anys

El Tribunal Suprem envia Valtonyc 3 anys i mig a la presó

18387

Finalment, el Tribunal Suprem ha confirmat la sentència de l?Audiència Nacional de 3 anys i mig de presó pel raper mallorquí Valtonyc. El motiu de les acusacions era una cançó en què, suposadament, atemptava contra la monarquia espanyola i demostrava el suport a ETA i als GRAPO.

D?aquesta manera, el Suprem envia Valtonyc a presó: dos anys per enaltiment del terrorisme, un any per injúries greus a la corona i sis mesos per amenaces.

D'aquesta manera, el Suprem rebutja els arguments de l'acusat, que va defensar haver actuat en exercici dels seus drets a la llibertat d'expressió i a la creació artística, i va subratllar que «el llenguatge del rap és extrem, provocador, al·legòric i simbòlic».

Amb això, el Suprem rebutja els seus arguments en considerar que «basta llegir els fets declarats provats» a la sentència «per entendre la gravetat de les expressions contingudes i el seu correcte encaix en els tipus penals de referència». Així, asseguren que la sentència d'instància no «reelabora», «ni treu de context», les lletres, gens innòcues per si mateixes, sinó que el que fa és agrupar-les en la fonamentació jurídica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.