Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova la Llei de cossos i escales propis del Consell Consultiu

18395

El Parlament ha aprovat aquest dimarts en sessió plenària la Llei de cossos i escales propis del Consell Consultiu de les Balears amb la qual es podran crear nous cossos propis de la institució, que estaran integrats pel personal funcionari de carrera o interí.

La normativa ha estat aprovada amb 51 vots a favor (PP, PSIB, Podem, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, El PI) i un total de dues abstencions provinents de Ciutadans (Cs).

El projecte legislatiu es va aprovar en el Consell de Govern al setembre de 2017, a proposta de la Consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera.

Noves funcions

Entre les funcions que s'han anat incorporant des de la seva creació en 1993, cal destacar l'adaptació de l'activitat administrativa a les noves tecnologies, la recerca i la implantació d'instruments per gestionar el treball i per facilitar una gestió més àgil o l'elaboració d'un pla de qualitat. Així mateix, preveu la coordinació de les actuacions relacionades amb la revisió dels textos que genera aquest òrgan, com la correcció dels documents administratius, la correcció i la traducció dels dictàmens i la preparació de les publicacions dirigides a difondre la doctrina o el funcionament de la institució.

Segons es recull en la llei, tots aquests canvis en l'activitat administrativa han representat al seu torn modificacions en l'organització i el funcionament de la institució.

Actualment, l'únic personal propi de qui disposa aquesta institució són els lletrats. En conseqüència, d'acord amb l'exposat, es fa necessari que els empleats públics que treballen siguin considerats personal propi, amb un estatut específic coherent amb el rang estatutari de la institució. Per això, amb aquesta llei, es creen nous cossos propis de la institució, integrats pel personal funcionari de carrera o interí, i es regula el règim d'adscripció i integració.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.