Setmanari d'informació local - 138 anys

El veler de salvament humanitari de Proactiva Open Arms arriba a les Balears

18573

El veler de Proactiva Open Arms, Astral, ha arribat aquest diumenge al port d'Eivissa, des d'on s'iniciarà una ruta per set ports de les Illes perquè la ciutadania i escolars puguin visitar el vaixell de rescat amb el qual l'entitat ha salvat la vida de més de 15.000 persones a la Mediterrània central.

Aquesta actuació permet l'accés a la població en general durant l'horari de portes obertes, però també té una línia específica adreçada als nins que mitjançant el seu centre educatiu concerten visites al Astral adaptant la informació en funció de l'edat dels escolars, segons ha informat la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

A través de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, de la direcció general de Ports i Aeroports i amb el suport de l'Autoritat Portuària de Balears (APB), s'ha col·laborat amb l'ONG Proactiva Open Arms perquè l'Astral pugui fer escala en els ports d'Eivissa (25 de febrer), Palma (28 de febrer), Port Esportiu Puerto Portals (6 de març), Sóller (8 de març), Alcúdia (9 de març), Ciutadella (10 març) i Maó (13 de març).

Des de l'any 2017, aquest veler s'empra per sensibilitzar escolars i ciutadans mostrant la situació d'emergència humanitària a la Mediterrània central i la seva tasca de salvament a persones que fugen per mar de conflictes bèl·lics, persecució i pobresa. La visita al Astral permet a la població tenir un testimoni directe i fer-se una idea real de les situacions crítiques que pateixen els emigrants.

Les visites són gratuïtes i es poden fer en horari de 10.00 hores a 13.00 hores i de 16.30 hores a 20.00 hores, reservant una altra franja horària per a les visites escolars.

Proactiva Open Arms és una organització humanitària de salvament marítim espanyola que des de l'any 2015 està rescatant persones a la Mediterrània. Des de la seva fundació han rescatat més de 58.000 persones, primer, a l'illa grega de Lesbos i, posteriorment, a la ruta de la mediterrània central entre Líbia i Itàlia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.