Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Palma: «Exigim un canvi radical en la política d’asfíxia financera aplicada per Rajoy»

L'Assamblea local s'ha adherit a la campanya de la Plataforma 'Per un bon finançament'

18661

L'Assemblea de MÉS per Palma s'ha adherit a la campanya de la Plataforma 'Per un bon finançament' que pretén «mobilitzar i sensibilitzar la població davant de la situació d'infrafinançament endèmica que pateixen les Balears».

Segons han explicat, l'Assemblea ha compartit, en la seva totalitat, les demandes de la Plataforma i ha denunciat «la política centralista del Govern de Mariano Rajoy i els reiterats incompliments de l'Estat espanyol a l'hora de desenvolupar l'Estatut d'Autonomia». Així ho ha defensat la portaveu de l'Assemblea local de MÉS, Neus Truyol: «Exigim un canvi radical en la política d'asfíxia financera aplicada per Mariano Rajoy».

Per la seva banda, el batle de Palma Antoni Noguera, ha insistit que «si les Illes Balears són la comunitat autònoma que més pateix l'espoli del Govern espanyol, Palma és la capital més espoliada». Noguera ha criticat que l'Estat espanyol «justifica el traspàs de recursos entre comunitats apel·lant a la solidaritat entre regions, mentre que les Illes Balears han passat en 20 anys d'ocupar el primer lloc en renda per càpita a ocupar el setè». En aquest sentit, Noguera ha denunciat que «continuam sent la comunitat que aporta més recursos per habitant a l'Estat i no rebem el que necessitam, tot perpetuant d'aquesta manera l'episodi d'espoli fiscal».

MÉS per Palma, força municipalista

Els participants han defensat que MÉS per Palma és una força municipalista. «Creim en la política de proximitat, porta a porta, barri a barri, poble a poble», ha afegit Truyol. L'Assemblea ha insistit que l'Ajuntament és la primera administració on acudeixen els veïnats i, per aquest motiu, cal que l'estat financi més i millor aquestes institucions perquè puguin oferir serveis de qualitat a la ciutadania.

«Els ajuntaments omplen els forats que altres deixen», ha explicat Truyol. A més, l'Assemblea ha denunciat l'ofegament financer que pateixen els municipis de Mallorca, també arran de la llei Montoro. En aquest sentit, la Plataforma planteja actes i mobilitzacions de denúncia a les que MÉS per Palma participarà activament. 

Així mateix, MÉS per Palma s’ha adherit a la Xarxa de Municipis contra el deute il·legítim i les retallades. L’Assemblea ha mostrat el seu rebuig a l’endeutament il·legítim i a l’austeritat que impedeixen garantir drets, serveis de qualitat i la millora de les condicions de vida a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.