Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida exigeix «justícia» per al patrimoni de la família Darder

18663

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) se suma a la petició de retornament de la casa d'Emili Darder al poble de Palma i critica la negativa del Ministeri de Defensa espanyol per la manca de sensibilitat amb les víctimes del franquisme.

EUIB vol reiterar la seva posició envers el retornament de la casa d'Emili Darder a l'Ajuntament de Palma, la casa del poble, per a ser convertit en un espai de cultura i civisme que recordi la figura del darrer batle republicà de Palma, que fou assassinat pel franquisme l'any 1937.

Aquesta sol·licitud va ser enviada en nom de totes les administracions (Ajuntament, Consell, Parlament i Govern), de la Fundació Emili Darder i de la mateixa família del batle, i amb el suport de la societat civil mallorquina.

Hem de recordar que l'edifici va ser usurpat pel règim franquista i se li ha donat un ús militar per part del Govern espanyol, «cosa que casa ben poc amb la llei de memòria històrica i molt menys amb l'ideari del batle republicà».

El Ministeri de Defensa espanyol s'ha negat, en reiterades ocasions, a retornar l'edifici a la ciutadania de Palma, «fet que demostra la poca voluntat política en la reparació dels crims franquistes que té l'actual Govern espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.