Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern tarda uns 27,8 dies a pagar les factures als seus proveïdors

18757
El PMP o període mitjà de pagament a proveïdors és una dada indicativa que posa de manifest el temps que l'Administració trada, de mitjana, a pagar una factura. | CAIB

El Govern de les Illes Balears ha registrat un període mitjà global de pagament als seus proveïdors de 27,77 dies, segons l'indicador corresponent al mes de gener de 2018, que ja s'ha publicat a la pàgina Finances del sector públic.

Segons el Govern, en aquest primer mes de 2018 l'índex PMP ha augmentat 10 dies en referència al de desembre de 2017. «En canvi es manté la tendència de contenció d'aquest indicador per sota del nivell màxim de morositat de 30 dies, com ja va ocórrer durant 10 dels 12 mesos de l'any passat», ha dit.

El PMP o període mitjà de pagament a proveïdors és una dada indicativa que posa de manifest el temps que l'Administració de la CAIB triga, de mitjana, a pagar una factura d'un proveïdor.

Reedreçar el PMP

El Govern, segons ha assegurat, «ha aconseguit redreçar el PMP de Balears des del més de 60 dies de mitjana de 2015 i de 2016, fins els menys de 30 dies de 2017, en una tendència d'escurçament dels terminis que es manté en aquest primer mes de 2018».

Aquest mes de gener, el PMP per factures a proveïdors relacionades amb el sector de la sanitat va ser de 35,8 dies; a l'àmbit de l'educació s'ha situat en -3,9 dies el termini de pagament, és a dir, abans de l'inici del període legal.

Les factures de serveis socials han registrat una demora mitjana de 5,9 dies, mentre que la resta de factures del Govern i del Sector públic Instrumental amb els proveïdors s'han abonat a 8,2 dies, segons les dades de la Intervenció General.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.