Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament debatrà la incompatibilitat de la condició de diputat amb la de batle, regidor o conseller

18767

El Parlament debatrà aquest dimarts, en un ple previst per a les 10.00 hores, la Proposició de Llei per a la modificació de la Llei Electoral de la Comunitat, presentada pel Grup Parlamentari Mixt, relativa a establir la incompatibilitat de la condició de diputat del Parlament amb la de batle, regidor o conseller insular.

Així mateix, el portaveu de Ciudadanos, Xavier Pericay, va defensar que «no hi ha dret» a aquesta acumulació de càrrecs i sous i es va mostrar convençut que un diputat no hauria de ser alhora regidor, batle o conseller insular. 

Durant la ronda de qüestions, la presidenta del Govern, Francina Armengol, haurà de respondre a la diputada del Grup Parlamentari Mixt (Ciudadanos), Olga Ballester, sobre si la lliure designació és la millor manera de procurar les direccions de servei dels hospitals.

El portaveu del Grup Parlamentari d'El PI, Jaume Font, i la portaveu del PP, Margalida Prohens, intervendran demanant a la presidenta sobre com valora que les Balears siguin una de les comunitats autònomes amb un IRPF més alt per a les rendes mitjanes i baixes.

Per la seva banda, el portaveu del Grup Parlamentari Podem, Alberto Jarabo, demanarà a Armengol sobre les mesures concretes que s'inclouran en el futur Pla de mobilitat amb l'objectiu de fomentar el transport públic a les Balears.

Altres qüestions que hauran de respondre els consellers del Govern estan relacionades amb la proposta de Podem de suprimir l'article 578 del Codi Penal que regula el delicte d'enaltiment o justificació pública del terrorisme, les obres a l'Hospital de Can Misses, o la millora de la qualitat dels establiments turístics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.