Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana la intervenció de la fiscalia per acabar amb les il·legalitats dels golfs

18805

Aquests dies està sent notícia la localització i denúncia per part dels agents de medi ambient de fins a 10 pous il·legals d’aigua potable que són utilitzats per mitja dotzena de camps de golf de Mallorca.

Concretament aquest dimarts, en una entrevista a un exalt càrrec del Govern, es publica la deixadesa en aquest sentit per part de l’anterior Conseller de Medi Ambient i actual president del PP, Gabriel Company. «Company no només no va instruir cap expedient malgrat les evidències i els informes tècnics que alertaven sobre la situació – especialment a Son Gual – sinó que també, a través de la Llei Company (Llei 7/2012, de 13 de juny de mesures urgents per a l’ordenació urbanística sostenible), va desregular la perforació de més pous - de mitjana ja s'obrien uns 500 a l'any - i va derogar l'article 8 de la llei 4/2008 on deia clarament que l’aigua per regar els camps de golf havia de procedir d’aigua depurada.perquè ho poguessin fer legalment», ha explicat el GOB.

Els ecologistes fa anys que denuncien i reclamen la clausura dels camps de golf dels quals es tenia evidències que regaven amb aigua de pou malgrat l’obligació d’haver-ho de fer amb aigua depurada. «La nostra entitat ha reclamat en reiterades ocasions a la Conselleria de Medi Ambient la clausura d’aquells camp de golf que no reguen amb aigua depurada i alhora que els pous que usen aquests camps se destinin a altres usos prioritaris, entre ells el consum humà, tal com estableix tant la Llei d’aigües».

Per la «reincidència» del tema i la «manca de mesures contundents» per part de les administracions d’acabar amb aquestes il·legalitats, el GOB reclama que la fiscalia actuï directament i investigui els motius de la inacció per part de les administracions per solventar un tema tan evident i que té unes conseqüències tan greus sobre la situació dels recursos hídrics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.