Setmanari d'informació local - 138 anys

Vint alumnes de la UIB faran pràctiques de traducció en casernes i comissaries

18831

La Delegació del Govern i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han presentat aquest dimarts la quarta edició del conveni de cooperació educativa pel qual 20 alumnes universitaris podran realitzar pràctiques formatives de traducció en casernes i comissaries de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat durant aquest estiu.

En aquesta quarta edició consecutiva, aquest conveni entre la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior i la UIB dobla el nombre d'alumnes (passen de deu a 20) i amplia les zones turístiques.

En roda de premsa, la delegada del Govern, Maria Salom, ha destacat la «consolidació d'una experiència que arriba a la seva quarta convocatòria gràcies a l'interès despertat entre els propis universitaris, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i, fins i tot, gràcies al valor que li concedeixen ajuntaments i empresaris de les zones turístiques que es cobreixen».

Lloc de pràctiques

Així, set alumnes realitzaran pràctiques en la Prefectura Superior de Palma, tres en la Comissaria de la Platja de Palma (per part de la Policia espanyola); i cinc en Palmanova, dos a Alcúdia, i un a Platja de Muro, Sóller i Ca Picafort (per part de la Guàrdia Civil).

«En aquests moments el més important d'aquestes pràctiques és la seva fermesa i consolidació com a oferta formativa de la UIB i la resposta que segueix tenint entre l'alumnat que, aquest 2018, amplia els seus llocs de destinació abastant així més territori de l’Illa», ha destacat Salom.

Cadascun dels alumnes ha d'aportar 90 hores presencials en l'assignatura de Pràctiques Externes d'Estudis Anglesos, en les quals ajudaran al servei que s'ofereixen en les seves oficines i SATEs.

A la presentació hi han acudit, a més del rector de la UIB, Llorenç Huguet, el cap superior de la Policia espanyola, Antonio Jarabo; el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; les responsables del projecte de la UIB, els tutors policials i universitaris, així com la totalitat dels alumnes que realitzaran les pràctiques aquest estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.