Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB diu que la proposta de Montoro és «absolutament insuficient»

18953
El PSIB diu que la proposta de Montoro és «absolutament insuficient». | PSIB

El PSIB-PSOE ha reunit aquest dissabte els batles i batlesses socialistes de les Balears, representants dels Consells Insulars i de les Executives autonòmica i insular per analitzar la nova proposta del Ministeri d'Hisenda relativa a les finances locals. Una mesura que la secretària general, Francina Armengol, ha qualificat d'«absolutament insuficient perquè s'ha de tractar als Consells i als ajuntaments com a institucions madures que són i que estan al servei de la ciutadania».

Armengol ha recordat que els ajuntaments de les illes tenen «500 milions d'euros als bancs que Montoro no els deixa gastar en serveis necessaris per a la ciutadania, tot i que són ingressos que provenen dels imposts de cada un dels municipis i de les illes, per la qual cosa sembla lògic que aquests recursos puguin ser reinvertits en els ciutadans de cada municipi i de cada illa».

La lletra petita

És per això que la secretària general i presidenta del Govern ha volgut deixar clar que «mirarem amb lupa l'acord entre el Ministeri d'Hisenda i la FEMP per veure la lletra petita i el pressupost que planteja el senyor Montoro», tenint en compte que l'acord només preveu deixar gastar el superàvit del 2017, la qual cosa «és totalment insuficient».

Per posar fi a aquesta situació, Armengol ha reclamat «aixecar la regla de despesa i derogar la Llei Montoro que ha servit per maquillar el dèficit del Govern d'Espanya, més autonomia local i financera per tal que els batles i batlesses puguin decidir on volen invertir els ingressos dels ajuntaments d'acord amb els compromisos electorals amb els seus ciutadans i ciutadanes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.