Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern impulsa la creació de l'Institut d'Ensenyament a Distància de les Balears

19105

La Conselleria d'Educació i Universitat està impulsant la creació del nou Institut d'Ensenyament a Distància de les Illes Balears (Iedib) amb l'objectiu d'ampliar el nombre d'alumnes inscrits i millorar l'oferta actual a partir del curs 2018/19.

Així ho ha avançat aquest dijous el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, qui ha detallat que la previsió és arrencar l'institut amb 25 professors i aconseguir en tres anys uns 7.500 alumnes, enfront dels 2.500 que avui dia realitzen algun tipus d'estudi de l'oferta pública reglada a distància.

La idea, ha exposat Morante, és reorganitzar els estudis a distància amb la normativa corresponent i seguir un model similar a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) o l'Institut Obert de Catalunya (IOC). L'oferta d'entrada el primer curs serà de batxillerat i Formació Professional "però pretenem estendre-ho a altres estudis com a preparació per a accés a la Universitat o preparació per a accés a cicles formatius. Així mateix, en un futur contemplem impartir Educació Secundària a distància o fins i tot idiomes", ha dit.

Per la seva banda, el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha explicat que amb aquesta iniciativa es pretén fer «un bot qualitatiu» i ha indicat que està especialment pensat per a persones majors d'edat que volen reprendre els seus estudis. Des de la Conselleria han sostengut que la idea és que la formació impartida per l'Iedib es caracteritzi per la diversitat, l'obertura i la flexibilitat per afavorir l'accés a aquesta formació, possibilitant la simultaneïtat amb altres ensenyaments o amb l'activitat laboral.

El model formatiu es basarà en un model en el qual alumnat duu a terme la seva activitat en xarxa i pot disposar d'assessorament presencial al centre col·laborador. L'Iedib comptarà amb una seu situada al carrer Salvà, 14, de Palma. Es poden matricular a l'Institut alumnes de batxillerat ordinari que cursen alguna matèria a distància, persones majors de 18 anys, persona de 16 a 18 anys amb prèvia autorització i que compleixin determinades circumstàncies, com tenir contracte laboral vigent.

La setmana vinent es presentarà la proposta a la Mesa Sectorial d'Educació i es preveu que en les pròximes setmanes s'aprovi el Decret de creació de l'Institut i l'Ordre reguladora dels ensenyaments a distància de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.