Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma dedica un carrer a Sebastià Arrom, fundador de la parròquia i del col·legi Sant Josep Obrer

19143

Des d’aquest divendres Palma compta amb un carrer dedicat al fundador de la parròquia, del col·legi Sant Josep Obrer, Sebastià Arrom Coll (el pare Tià) que va morir el passat 13 d’abril de 2017 als 91 anys. Aquest carrer, que fins ara es deia Mare de Déu de Montserrat, està ubicat al barri de Son Gotleu.

El batle de Palma, Antoni Noguera, acompanyat de diferents regidors i regidores de la corporació municipal i del Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, han assistit a l’acte en el qual s’ha descobert la placa en honor a Arrom. Noguera ha destacat la figura humana d’Arrom. «Fou un referent en valors i un gran impulsor dels canvis a les barriades de Son Gotleu i es Rafal», ha dit.

Sebastià Arrom va néixer a Santa Eugènia i va cursar la carrera eclesiàstica en el Seminari Diocesà de Mallorca (1936-1939). Des de l'any 1944 al 1949 fou becari del Col·legi Pontifici de la Sapiència. El 1949 va ser ordenat sacerdot pel bisbe Hervás i el 1954 va ser designat rector de la Parròquia de San Josep Obrer. Aquest mateix any va crear la primera escola d'ensenyament primari de Sant Josep Obrer.

Des de 1955 fins a 1960 va coordinar les obres de la construcció del nou temple parroquial de Sant Josep Obrer, projecte de l'arquitecte Josep Ferragut. El 1990 va promoure la nova construcció d'un centre de secundària obligatòria i d'adaptació del batxillerat en la LOGSE i els cicles formatius de grau mitjà. El 1993 va ser nomenat membre del Consell Consultiu de la Universitat de les Illes Balears. En 1997 es va jubilar i va ser nomenat canonge de la Catedral de Palma. El 2003 va rebre el Premi Ramon Llull.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.