Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera retira 13 embarcacions abandonades al litoral de l'Estany des Peix

19233

L'àrea de Medi Ambient del Consell de Formentera ha retirat des del passat mes de setembre un total de 13 embarcacions, cinc auxiliars, dos remolcs, cinc taules de windsurf i un caiac, al litoral de l'Estany des Peix.

La retirada s'ha fet després de dur a terme tasques de vigilància a les rodalies d'aquesta zona, unes tasques de control que han permès comprovar que aquestes embarcacions i objectes presentaven estat d'abandó o que, per circumstàncies meteorològiques, podien afectar el medi ambient a causa d'enfonsaments que provoquessin risc de vessaments de combustible.

Des del Consell de Formentera han recordat que, si l'estat de les embarcacions o artefactes flotants provoca risc de contaminació o per a la navegació, la institució pot ordenar la seva retirada immediata notificant-ho a les autoritats competents, en aquest cas Demarcació de Costes i el Parc Natural de Ses Salines dependent de la Conselleria de Medi Ambient.

Així mateix, si l'objecte porta més d'un mes al mateix lloc i es troba en el mateix estat d'abandó i ocupant domini públic, aquest pot considerar-se un residu, en aquest cas el Consell té la competència per retirar-lo i tramitar la corresponent sanció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.