Setmanari d'informació local - 138 anys

Una alumna menorquina representarà les Balears al 10è Fòrum Juvenil del Patrimoni Mundial  

19281

Aquest dimarts a la sala d'actes de l'IES Biel Martí de Ferreries (Menorca), s'ha presentat l'alumna de tercer d'ESO, Laura Moure Carreras, com  a representant de les Illes Balears al 10è Fòrum Juvenil del Patrimoni Mundial. A l'acte hi ha assistit el conseller de Cultura del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria, la directora general de Cultura, Joana Català, el delegat territorial, Joan Marquès, i el director de l'IES Joan Coll.

La 10a edició se celebrarà del 7 al 12 de maig amb el tema ‘El Patrimoni Cultural Europeu’ que és una iniciativa del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport que, amb col·laboració de les comunitats autònomes, treballa en l'educació patrimonial i la comunicació com a eines de conservació del patrimoni. Des de les primeres edicions ha comptat amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. Durant la setmana del fòrum es programarà un ampli calendari d'activitats a les dues seus de Madrid i Còrdova que inclourà visites a diferents llocs del patrimoni mundial de l'Estat espanyol, conferències, taules rodones i tallers participatius on els joves podran debatre i desenvolupar idees i accions per a la conservació del patrimoni.

Aquest any s'ha seleccionat una alumna representant de l'illa de Menorca emmarcada en la candidatura de Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial. La intenció és que la candidatura sigui examinada en el Comitè de Patrimoni Mundial a l'estiu de 2019.

L'elecció del representant és individual tot i que s'ha intentat la participació dels altres integrants del centre educatiu. D'aquesta manera, seguint amb la filosofia educativa de l'institut, s'ha prioritzat la participació activa dels alumnes per aconseguir la seva implicació en el programa. La classe de Laura Moure ha preparat una activitat que té relació amb el tema d'aquest any ‘El Patrimonio Cultural Europeo’. L'objectiu principal és la promoció i coneixement de Menorca Talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat amb la idea de conèixer-la per estimar-la i així estar orgullosos per ensenyar-la.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.