Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura dedicarà el certamen de poesia i prosa poètica d’Art Jove al poeta Manel Marí

19295

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha decidit, conjuntament amb l'Institut Balear de la Joventut (IBJove), que el certamen de poesia i prosa poètica del programa cultural Art Jove adreçat a joves escriptors d’entre 16 i 30 anys rebi el nom del poeta eivissenc recentment desaparegut Manel Marí. El certamen, tot i ser biennal, no se celebra des del 2013 i aquest 2018 incorpora com a novetat la modalitat de prosa poètica. Convocat per IBJove, en aquesta nova edició compta amb col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut amb la intenció de convocar un altre certamen supracomunitari de territoris de parla catalana.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ho ha anunciat aquest dimarts 20 de març en l’acte d’homenatge al poeta que poetes i companys de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià li han dedicat a l’Espai de Cultura Can Ventosa, a Eivissa, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, avui dimecres 21 de març.

El premi tendrà una dotació total de 4.000 €; 1.000 € per al guanyador i dos segons premis de 500 €. Els 2.000 € restants es destinaran a editar el poemari o llibre de prosa poètica que en resulti guanyador amb una editorial de prestigi reconegut de les Illes Balears, del qual es publicaran un mínim de 300 exemplars, dels quals el 5 % serà per a l’autor en concepte de drets i un altre 10 % serà per al Programa Cultural Art Jove.

En el cas de la poesia, l’extensió de l’obra haurà de ser d’un mínim de 400 versos i d’un màxim de 1.000, en un o més poemes; i en el cas de la prosa poètica, l’extensió haurà de ser d’un mínim de 70.000 caràcters i d’un màxim de 100.000 amb espais. Cada participant només pot presentar un poemari o llibre de prosa poètica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.